31+5 tc ciaży waga dziecka prawidłowa?
-
W 31+5 tc byłam u ginekologa na wizycie kontrolnej i powiedział, że mała waży 1400 gram.
Niby, że wszystko jest ok, ale jakoś nie mogę się przekonać do jego słów. Jak patrzyłam na tabele wagi płodu powinna malutka ważyć conajmniej 1600-1800 gram Jaką wagę miały wasze maluchy? ile przybierają? -
nick nieaktualnyJa byłam na wizycie u ginekolog pod koniec 32 tygodnia i waga mojej córeczki została oszacowana na 1631 g. Też wydawało mi się za mało,przegladałam wczesniej tabele wagi w internecie. Ale lekarka powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porzadku, zeby się nie stresować. Kazde dziecko jest inne, tak samo jak przebieg ciąży. Także głowa do góry. Ja termin porodu mam wyznaczonyna 25.02, a w następnym tygodniu wizyta u lekarza- dam znac ile przybrała na wadze mała Anastazja;)
-
Pamiętaj, że maluchy zaczynają szybko przybierać na wadze po 30 tygodniu. Wcześniej skupiają się na rozwoju wszystkich narządów, a teraz mogą już obrastać w tłuszczyk i czekać na Wielki Dzień ☺ Najważniejsze, żeby maluchy byly zdrowe ☺
A może ty jesteś drobna? Jak duże dzieciaczki rodziły sie u ciebie w rodzinie? Pozdrawiam ☺ -
nick nieaktualny
-
niespodzianka* wrote:Piszę zgodnie z obietnicą. Dzis byłam na wizycie u ginekolog (35t4d) - mała waży 2796 g. Takze wszystko jest dobrze. Przybrała na wadze przez 26 dni- 1165 g.
Ojej jak ładnie przybrała mam nadzieje że 10.02 też usłyszę że mòj synek ruszył w końcu z wagà...niespodzianka* lubi tę wiadomość
-