Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr 38+3, 2700gram
Odpowiedz

38+3, 2700gram

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam ma taką samą wagę dziecka w tym tygodniu ciąży ?
    Lekarz kazał kontrolować? Czy się nie martwić?

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła w tym samym dniu ciąży dziecko ważące bodajże 2620. I wszystko było w porządku :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • zolla Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam się w terminie i ważyłam 2800 gram i zapewniam, że nic mi nie jest :-)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka urodzona 6 dni po terminie, wyskoczyla z waga 2580g - jest zdrowa i silna, nie bez powodu nazywamy Ja pieszczotliwie - Diabolina ;)

Po prostu urodzisz drobne i male dziecko, badz dobrej mysli i szczesliwego rozwiazania! :)

oyeykova lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Agmathia Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie denerwuj się wagą - USG też troche przekłamuje. 2700 - mieści się w dolnej granicy normy. Ja urodziłam się 2600 o czasie i miałam 10/10 :) Po prostu będzie mała kruszynka, która później zobaczysz jak Ci przybędzie na wadze :)

f90e608eab.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przepływy, łożysko i inne parametry są w normie to nie ma się czym martwić :) Ja np. z zasady rodzę małe dzieci. Teraz znowu mnie czeka dzidzia mniejsza. USG też może zaniżać wagę.

w4sq43r87l71dkcl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ