X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr 38+3, 2700gram
Odpowiedz

38+3, 2700gram

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam ma taką samą wagę dziecka w tym tygodniu ciąży ?
    Lekarz kazał kontrolować? Czy się nie martwić?

f2w3gov3rq5rap75.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła w tym samym dniu ciąży dziecko ważące bodajże 2620. I wszystko było w porządku :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • zolla Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam się w terminie i ważyłam 2800 gram i zapewniam, że nic mi nie jest :-)

• Jagah Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka urodzona 6 dni po terminie, wyskoczyla z waga 2580g - jest zdrowa i silna, nie bez powodu nazywamy Ja pieszczotliwie - Diabolina ;)

Po prostu urodzisz drobne i male dziecko, badz dobrej mysli i szczesliwego rozwiazania! :)

oyeykova lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Agmathia Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie denerwuj się wagą - USG też troche przekłamuje. 2700 - mieści się w dolnej granicy normy. Ja urodziłam się 2600 o czasie i miałam 10/10 :) Po prostu będzie mała kruszynka, która później zobaczysz jak Ci przybędzie na wadze :)

f90e608eab.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przepływy, łożysko i inne parametry są w normie to nie ma się czym martwić :) Ja np. z zasady rodzę małe dzieci. Teraz znowu mnie czeka dzidzia mniejsza. USG też może zaniżać wagę.

w4sq43r87l71dkcl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ