X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr 9 miesiąc
Odpowiedz

9 miesiąc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wdzięczna1996 Nowa

Wysłany: 26 maja 2025, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, właśnie zaczęliśmy z synkiem 9 miesiąc ciąży, czy przyszłe mamusie też odczuwają w tym momencie pogorszenie samopoczucia? Ja zauważyłam że zdecydowanie gorzej mi się siedzi i znajduje wygodną pozycję tak aby nie bolało mnie w dole brzucha, czy też tak macie? A może zauważyliście inne objawy w tym czasie ?

• Madalenaaa Nowa

Wysłany: 31 maja 2025, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zdecydowanie. Bol w dole brzucha jak na okres, jak się podczas siedzenia nie rozkraczę to mam wrażenie, że siedzę na główce dziecka 😅. Bol kręgosłupa, miednicy i klucie na końcu pochwy. Za dużo nie mogę stać, jak stoję w kuchni i robię obiad, to drepczę w miejscu. Opuchniete kostki i okrutnie dretwiejace rece, od tygodnia nie czuję opuszkow palców.....jakby nie moje.....mam też oszukujący pęcherz 🤣🤣🤣 idę siku a siku brak.

Wdzięczna1996 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ