Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr aktywność dziecka w 8 miesiącu
Odpowiedz

aktywność dziecka w 8 miesiącu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy na końcowym etapie ciąży tj. po 33 tc zawsze tak samo aktywne?
    Mój jeszcze 2 dni temu dawał o sobie znać co chwila, praktycznie ruszał się przy każdym moim odpoczynku i nie tylko. Od 2 dni rusza się ale mniej i trochę się martwię... czy ktoś też tak miał?

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Damaris Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 33 tygodniu i są dni(i noce) kiedy mała szaleje, a są takie kiedy jest mniej aktywna i muszę ją zaczepiac żeby np. mocniej kopnęła. Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest ok.

Caroline lubi tę wiadomość

• canton Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 32 tydzień i mała mało kopie, bardziej się wygina co wypukla mi brzuch. Czasami jakaś czkawka. I tak samo jak u Damaris jeden dzień i noc szaleje a potem 2 dni grzeczne dziecko :)
    Caroline jeśli w ogóle nie czujesz ruchów przez kilka godzin podejdź do lekarza, myślę ze znajdzie się miejsce miedzy pacjentkami aby wykonać pomiar tętna.

Caroline lubi tę wiadomość

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To nie jest tak, że nie czuję w ogóle ruchów, Bardziej chodzi o to że jednego dnia synek szaleje w brzuchu a innego rusza się spokojniej i mniej - dokładnie tak jak wy to opisujecie :) pewnie martwię się niepotrzebnie

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ania rusza się caaaały czas (dzien i noc bez przerwy tylko czasem lżej a czasem mocniej kopie) ale od dwóch dni ruchy są jakby bardziej na dole - jakby sie wszystko obniżyło... zastanawiam sie czy już sie wstawia w kanał rodny bo główka juz mega nisko a rączkami dotyka juz niemal pachwin ;P

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kazde dziecko jest inne - niektore dzieci pod koniec prawie wcale sie nie ruszaja bo nie maja miejsca, no ale mojej brak miejsca nie przeszkadza, zawsze znajdzie sie jakas przestrzen miedzy żebrami :P

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • olutka89 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie na myśli mówiąc rusza się cały czas/szaleje? To są ruchy co 15s, co 1 min, co 15 min? Moja Mała rusza się raz na parę godzin, a raczej wypina się tylko.
    Zaczynam się zastanawiać czy to nie za rzadko, choć moja doktor uspokajała mnie, że każde dziecko jest inne i nie należy się martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 19:48

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest tak, że ruchy odczuwane są non stop bo dziecko też musi kiedyś spać :) Jedna kobieta odczuwa ruchy częściej inna rzadziej i nie ma na to reguły, czasami zależy to od ułożenia dziecka. Ja odczuwam ruchy mojej córci często a wygląda to tak, ze są pory dnia i nocy kiedy rusza się intensywnie ( kopie, wypina, rozpycha) a są też takie momenty, ze ruchy albo nie są odczuwane albo są to na tyle delikatne smyrnięcia, ze trzeba położyć rękę na brzuchu żeby coś wyczuć. Zazwyczaj jest tak, ze nawet w tym spokojnym okresie wyczuję w ciągu godziny chociażby jedno delikatne puknięcie.

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, każda dzidzia inna i nawet od dnia zależy. U mnie też raz rusza się więcej, raz mniej. Czasem ładnie przesypiam kilka nocy pod rząd, a czasem obudzę się i mała zaczyna dokazywać i muszę zmieniać pozycję, żeby przestała i żebym mogła zasnąć. Mi gin powiedziała tylko, że ma się ruszać codziennie, a nie że tak samo każdego dnia. U mnie się rusza zazwyczaj po posiłku i jak leżę (ale oczywiście nie zawsze jak leżę). Czasem rusza się tak, że normalnie cały brzuch mi faluje, a czasem tylko się wierci delikatnie albo gdzieśtam kopnie.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ