X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Alergia w ciąży
Odpowiedz

Alergia w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co roku mam alergię na pyłki, szczególnie traw od połowy maja do połowy lipca. Termin mam na 4 lipca, więc całą alergię przecierpię bez leków antyhistaminowych, bez których nie mogłam normalnie funkcjonować - czerwone załzawione oczy, drażliwość na światło słoneczne, zapchane zatoki, katar uciążliwy, kaszel, ból głowy. Czy któraś z Was miała podobny problem? Jak sobie radziłyście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tak mam. Jestem uczulona na wszystkie pyłki drzew i od kilku tyg.jest tragedia. Staram się siedzieć w domu (mam oczyszczacz powietrza i super się oddycha). A tak to stosuję xylometazolin-krople i w miarę mam odetkany nos. Niestety na oczy nic nie biorę;/ Trzeba się przemęczyc.

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😔

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna masz oczyszczacz powietrza? Nawilżacz? To chociaż trochę może przynosić Ci ulgę

A czy w ciąży można stosować świetlik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 12:56

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetlik raczej mało pomocny przy alergiach

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ