Badanie prenatalne w 3 trymestrze
-
Hej dziewczyny. Mam pytanie, czy robilyscie w ciąży trzecie badanie prenatalne? W trakcie ciąży robiłam 2 badania, zgodnie z zaleceniami. I zastanawiam sie czy wykonać kolejne.
Dwa badania wyszły dobrze wiec zastanawiam sie nad sensem wykonania następnego.
Co wy zrobilyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 23:18
Lilijka30 -
ja robiłam w pierwszej i drugiej ciąży każde czyli pakiet 3 badań i nie żałuję bo na każdym etapie widać coś innego. 3 Badanie uważam za dość ważne bo lekarz bada przepływy w tętnicach i inne ważne parametry. Do lekarza chodzę regularnie jednak każdy ginekolog nie skupia się na tych kwestiach co ten który wykonuje badania prenatalne. Dla mnie było to ważne badanie, ponieważ gdyby wykryto jakąś wadę chociażby serca to po porodzie od razu można podjąć leczenie a nie czekać na długą diagnostykę. Ale decyzja należy do Ciebie
-
nick nieaktualnyJa robiłam wszystkie, normalnie na NFZ i dodatkowo sama szłam prywatnie i nie żałuje, bo w porę dowiedziałam się o złym przepływie w jednej żyle - byłam pod większą kontrolą i wielowodziu. Moj lekarz który robił USG co miesiąc nie widział tego, dopiero jak pokazałam mu to z prywatnego, zaczął bardziej szczegółowo zwracać uwagę. Szczęście że skończyło sie dobrze.
igusia lubi tę wiadomość
-
Niewiem czy robić to 3 usg bo dwa poprzednie robiłam i tak szczerze nie miałam pojęcia ze robi tez sie w 3trymestrze a jestem w 33tc i na usg 4d będę mogła iść będąc juz w 35tc i tak sie zastanawiam czy jest sens czy to nie za późno juz bedzie ??
Po 3 poronieniach
2021- 1 procedura IVF
-30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
-Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
-zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
- 01.06 kriotransfer❤️
-11.06 beta 415
-14.06 beta 1656
-29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny