X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Bankowanie krwi pępowinowej
Odpowiedz

Bankowanie krwi pępowinowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dorotta.a Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, nie znalazłam podobnego wątku więc tworzę nowy :) Czy decydujecie się ma bankowanie krwi pępowinowej i/lub sznura pępowiny? Ja co prawda przy pierwszym porodzie pobrałam, wszystko wyszło ok. Materiał nie został zakażony, więc bankujemy prawie 3 lata. Teraz zbliża się drugi poród, więc też ma zamiar pobrać, bo ma to jeszcze większy sens. Można wykorzystywać materiał u rodzeństwa, rodziny itp. Poza tym skoro jedno dziecko ma przechowywany materiał, to drugie też powinno... Jak jest u Was z tą kwestią?

• Zniechecona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie zdecydujemy, oby nigdy nie przyszło do sytuacji, że lekarz nas o to spyta.

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie decyduję się. W pierwszej ciąży tego nie robiłam i teraz też nie zamierzam. Polecam artykuł u Magdaleny Komsty o komercjalizacji i marketingu jakim jest w Polsce bankowanie krwi pępowinowej....

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Nie decyduję się. W pierwszej ciąży tego nie robiłam i teraz też nie zamierzam. Polecam artykuł u Magdaleny Komsty o komercjalizacji i marketingu jakim jest w Polsce bankowanie krwi pępowinowej....

Hmmm, w Polsce mamy takie warunki i możliwości jakie mamy, ale co ma kwestia odpłatności tej usługi do skuteczności? Taki kraj :( Przecież ten materiał pobiera się na całym świecie, więc pomijając kwestię kosztów, a skupiając się na opcjach wykorzystania i badaniach to warto pochylić się nad tematem, tak myślę :) Jesli ktoś ma środki i chęć przeznaczyć je na takie przechowywanie, oczywiscie :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ