cholestaza 35 tydz
-
Witam. Tydzien temu zaczela mnie swedziec skora i zrobilam proby watrobowe. Asp 120, alt 240,bilirubina 10,kwasy zolciowe 11(norma do 10).Poki co lekarz nie chce mnie do szpitala dawac tylko kontrolowac co pare dni enzymy. Pije bardzo duzo wody, jem lekkostrwne potrawy , ostropest i Proursan. Czy z takimi wynikami lezalyscie juz w szpitalu ?magdula83
2011-zdrowy syn ,ciaza bez problemow
2013,2014-poronienia w 10 tyg , puste jaja plodowe
2015-juz na lekach, poronienie w 10 tyg, bilo serce tym razem
Leiden, Mthfr heterozygota, maloplytkowosc, hashimoto, ANA dodatnie w niskim mianie -
nick nieaktualnyMoja znajoma miała tragiczne wyniki. Też jej wyszły ok. 35tc. ALE! Nie miała żadnych objawów. Tylko w jeden dzień miała ciągłe wymioty, myślała, że czymś się struła, więc pojechała do szpitala. I tam po badaniach okazało się, że ma cholestazę. Lekarz zakazał jej jeść tłustych rzeczy, smażonych itd. Nie leżała w szpitalu i urodziła zdrowe dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:48
-
A powiedz mi proszę w których miejscach Cię swędzi? Całe ciało czy tylko jedno miejsce? Czy może jakby to ująć miejsca swędzenia się zmieniają?
Mnie mniej więcej od tygodnia swędzi w różnych miejscach plecy, kolana,brzuch czasem łydki. Z tym że nie swędzi mnie cały dzień. Jutro dopiero idę na badania krwi.
Tylko tak naprawdę nie wiem czy nie swędzi mnie bo przez całą ciążę mam dość suchą skórę. Zmieniłam też płyn do prania i nie wiem czy to nie jest przyczyną.
Czy ta cholestaza jest bardzo groźna? -
nick nieaktualny
-