X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Cholestaza ciążowa
Odpowiedz

Cholestaza ciążowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki....
    mam pytanie czy któraś z Was zmaga, albo zmagała się z cholestazą ciążową? Obecnie jestem w 34 tc, cholestaza uaktywniła się u mnie w 28 tc.... mam za sobą już dwa dwutygodniowe pobyty w szpitalu gdzie podawali mi codziennie po 3 kroplówki i leki ursofalk i essentiale forte. Obecnie jestem w domu na przepustce, ale we wtorek za tydzień znowu powrót do szpitala..... Bardzo martwię się o dzidziusia, mam wrażenie że niedługo zgłupieję przez ta chorobę ;/ pozdrawiam

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możesz napisać czym się cholestaza u Ciebie objawiała? Czy zdiagnozowano to u Ciebie badaniem prób wątrobowych?

U mnie już w 8 tc pojawiła się swędząca wysypka na dekoldzie i trochę na plecach. Po miesiącu samo przeszło, ale nie na długo. Około dwa tygodnie temu dopadł mnie łupież różowy Gilberta i znów swędząca wysypka tylko mocniejsza plus mnóstwo czerwonych kropek na tułowiu. Jednak boje się, że mogę mieć 2w1 i w poniedziałek idę zrobić próby wątrowobe bo już kiedyś miałam wysoką bilirubinę i GGTP.

Czy do szpitala zostałaś skierowana przez lekarza ginekologa czy musiałaś z cholestazą iść do jakiegoś innego lekarza?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ