Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Cholestaza ciążowa
Odpowiedz

Cholestaza ciążowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki....
    mam pytanie czy któraś z Was zmaga, albo zmagała się z cholestazą ciążową? Obecnie jestem w 34 tc, cholestaza uaktywniła się u mnie w 28 tc.... mam za sobą już dwa dwutygodniowe pobyty w szpitalu gdzie podawali mi codziennie po 3 kroplówki i leki ursofalk i essentiale forte. Obecnie jestem w domu na przepustce, ale we wtorek za tydzień znowu powrót do szpitala..... Bardzo martwię się o dzidziusia, mam wrażenie że niedługo zgłupieję przez ta chorobę ;/ pozdrawiam

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możesz napisać czym się cholestaza u Ciebie objawiała? Czy zdiagnozowano to u Ciebie badaniem prób wątrobowych?

U mnie już w 8 tc pojawiła się swędząca wysypka na dekoldzie i trochę na plecach. Po miesiącu samo przeszło, ale nie na długo. Około dwa tygodnie temu dopadł mnie łupież różowy Gilberta i znów swędząca wysypka tylko mocniejsza plus mnóstwo czerwonych kropek na tułowiu. Jednak boje się, że mogę mieć 2w1 i w poniedziałek idę zrobić próby wątrowobe bo już kiedyś miałam wysoką bilirubinę i GGTP.

Czy do szpitala zostałaś skierowana przez lekarza ginekologa czy musiałaś z cholestazą iść do jakiegoś innego lekarza?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ