X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr czop śluzowy 30tc
Odpowiedz

czop śluzowy 30tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda odejście czopu sluzowego? I czy może odchodzić 'na raty'? Wczoraj dwa razy zauważyłam galaretowaty, przezroczysty sluz (grubsze nitki ok 1-1.5cm) i dziś znów.
    I nie wiem czy to czop sluzowy czy po prostu zwykły sluz. Trochę się denerwuję, bo jestem w 30tc i troche za wcześnie na poród.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po terminie porodu wyszlo mnostwo takiej galarety z krwawymi nitkami, bylo tego ze 2 garsci. Bylam pewna ze to w koncu czop sluzowy odszedl. Okazalo sie jednak ze wcale nie. Ani czop nie odszedl, ani skurcze sie nie zaczely, ani rozwarcia nie bylo. Poltora tygodnia pozniej mialam cc ze wzgledu na brak akcji porodowej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ