X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr czop śluzowy 30tc
Odpowiedz

czop śluzowy 30tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda odejście czopu sluzowego? I czy może odchodzić 'na raty'? Wczoraj dwa razy zauważyłam galaretowaty, przezroczysty sluz (grubsze nitki ok 1-1.5cm) i dziś znów.
    I nie wiem czy to czop sluzowy czy po prostu zwykły sluz. Trochę się denerwuję, bo jestem w 30tc i troche za wcześnie na poród.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po terminie porodu wyszlo mnostwo takiej galarety z krwawymi nitkami, bylo tego ze 2 garsci. Bylam pewna ze to w koncu czop sluzowy odszedl. Okazalo sie jednak ze wcale nie. Ani czop nie odszedl, ani skurcze sie nie zaczely, ani rozwarcia nie bylo. Poltora tygodnia pozniej mialam cc ze wzgledu na brak akcji porodowej.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ