Czy wracacie do pracy po narodzinach dziecka?
-
Ja mam w planach zacząć pracę jak pójdzie do szkoły. Podjąć się pracy, bo wrócić to nadużywanie słowa w moim przypadku.
W sensie, iż ja w czasie ciąży i po porodzie jeszcze ""chodziłam"" do szkoły (miałam zajęcia w domu) a później już poszłam do liceum zaocznie, więc jakby porównać to do pracy to można powiedzieć ze chodzę na 1/4 etatu odkąd mały skończył 8 miesiecy.
Myślę że jeśli będzie potrzeba to zacznę jakiejkolwiek pracy szukać jak już będzie mógł iść do przedszkola (czyli za rok/dwa), jeśli nie będzie potrzeby to dopiero około 5/6r.z. jak pójdzie do zerówki.
Orientowałam się przy tym w przedszkolach w Warszawie.
Prawdopodobnie wyślę córkę do Thames British School. Jest to cały kompleks, przedszkole, szkoła podstawowa i liceum. Nauka prowadzona jest tam w języku angielskim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 08:45
-
Mam zamiar wrócić po macierzyńskim do pracy, ale to głównie ze względu na to, że mąż pracuje z domu, a ja jestem nauczycielką i większość mojej pracy to ogarnianie sprawdzianów, przygotowanie do lekcji, przygotowywanie dokumentacji, co mogę robić w domu👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Każda rodzina jest inna, a zatem i wybory, jakie podejmują rodzice po narodzinach dziecka, są zróżnicowane. Nie ma jednego "poprawnego" scenariusza – to, co działa dla jednej osoby, niekoniecznie będzie odpowiednie dla innej. Niektórzy rodzice decydują się na powrót do pracy zaraz po urlopie macierzyńskim lub tacierzyńskim, inni preferują dłuższy okres spędzony z dzieckiem, korzystając z elastycznych form zatrudnienia lub pracy zdalnej.
-
Urodziny dziecka to szczególna okazja, która zasługuje na wyjątkowy prezent. Jeśli zastanawiasz się, co mogłoby sprawić Twojemu maluchowi prawdziwą radość, to łóżko w szafie jednoosobowe od SmartBett® mogą być idealnym wyborem.
Meble od SmartBett to nie tylko estetyczny wygląd, ale również innowacyjne podejście do designu i funkcjonalności. Producenci z myślą o najmłodszych stworzyli meble, które nie tylko zachwycają swoim wyglądem, ale także są inteligentnie zaprojektowane, aby sprostać codziennym potrzebom dzieci. -
Posiadanie dziecka radykalnie zmienia perspektywę życiową kobiety. Planowanie przyszłości staje się bardziej ukierunkowane na dobro dziecka, a cele osobiste zyskują nowy sens. Matka staje się główną opiekunką i mentorką dla swojego potomstwa, przekazując mu wartości, które uważa za najważniejsze.
-