X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Dermatozy ciążowe!!
Odpowiedz

Dermatozy ciążowe!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy taki wątek już był ale postanowiłam założyć nowy !. Może opiszę swoją historie otóż od jakiś 2 tyg swędzi mnie okropnie skóra zaczęło się od brzucha dlatego myślałam , że to może rozstępy ale póżniej rozniosło się na resztę ciała. Gin prowadzący ciąże dał mi skierowanie na badania w kierunku cholestazy ciążowej ale wyszły prawidłowo. Pojawiła się wysypka( pokrzywka) i świąd się pogorszył dlatego poszłam do dermatolog i dostałam tabletki przeciwhistaminowe Rupafin i płyn Mediderm ale nie pomogło :-( Po kilku dniach udałam się do rodzinnego i dostałam tabletki Clatra i syrop HYDROXYZINUM Polfarmex ale mój gin kazał ich nie brać bo w ciąży nie jest wskazane tabletki doustne i przeciwhistaminowe..
    I nie wiem do dalej , jak sobie radzić z świądem ?? jak załagodzić ???
    Może któraś z Was ma podobne objawy ???

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ