Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Herbata z Liści Malin - od kiedy zaczynacie pic?
Odpowiedz

Herbata z Liści Malin - od kiedy zaczynacie pic?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektorych aptekach mozna dostac i głownie w zielarskich sklepach. Ja wlasnie dzis trzeci dzien oije herbatke :) do porodu 3 tygodnie., zobaczymy czy zdziala cuda ;) ;)

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie solga - ja z tamtego sklepu wzięłam i tez zobaczę na ile to Przygotowanie do Porodu mnie przygotuje...znowu sie boj e :'(

• solga Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy aż przygotuje ale pewnie trochę rozluźni a to już ułatwi :)

shaja88 lubi tę wiadomość

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak myśłę, mam nadzieję, ze jakoś pójdzie i z tymi ziołami i z zzo - na ktore się teraz juz zdecydoałam

• aniar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę w 36 tyg skończonym czyli jutro- tak położna zalecała na SR

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz trzeci tydzien pije - jeszcze trzy do terminu :D

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to nawettylko trzy dni - nawet dzis może być :O

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dalej czekam - nie wiem, nie wiem co to będzie

• Kropla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam pić napar z liści malin, ale miałam nadciśnienie i nie mogłam. Łykałam tabletki z wiesiołka. Nie wiem, na ile to pomogło, ale poród miałam w 37 tygodniu i ekspresowy.

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz całkowicie wybił mi z głowy picie tej herbatki stwierdzając że to nic nie daje i jest to tylko niepotrzebne ingerowanie we własne siły porodu. stwierdzil ze jezeli chce sie przyspieszyc porod to trzeba lykac olej z wiesiolka ale tez nie za szybko bo dopiero po 37 tygodniu ciazy bo wczesniej moze to nie sluzyc malenstwu

dziks_power lubi tę wiadomość

• Julkaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że mój wątek się rozwinął ;). Herbatkę piłam od 37+0 tc 2 tygodnie i w 39+0 urodziłam. Poród trwał 6 godz od przebicia pędzerza płodowego. Powiedziano mi że to b. szybko jak na 1. poród.

rybka8 lubi tę wiadomość

• anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nam położna na SR powiedziała, że jeszcze nie zna przypadku aby picie tych i jakich kolwiek innych ziółek miały pomóc w porodzie :) więc nie kupuje tej herbatki - wygląda na to, że jest to kolejna ściema i naciąganie ciężarnych, które i tak mają spore wydatki...:(

bcde9ec050.png

Malenq lubi tę wiadomość

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej - ja tam piłam i własnie urodziłam! 28 XI o 20:40! i mam wrażenie zę te liście jakoś coś mi pomogły! ja tam wolałam pić i mieć zabezpieczenie psychiczne chociaz bo sie bardzo bałam porodu a tak jakoś mniej.
    Adaś jest z nami i bardzo dobrze sie czujemy! jestem szczęśliwa i spełniona! dzieki za wsparcie i ze mogłam z wami popisać :)

Ingebjorg, Gosiak lubią tę wiadomość

• anadyjka Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelin <3 <3 <3 Przynajmniej zadzialaly plecebo ;-) :-D

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije ta herbatke od skonczonego 36tyg zgodnie z rada położnej z 20letnim stażem pracy, herbatka nie jest droga, kosztuje kilka zlotych wiec nie sadze żeby było to naciaganie ciężarnych, herbata nie ma na celu przyspieszanie porodu o kilka dni czy tygodni tylko poprawę napięcia ścian macicy dzięki czemu kiedy juz nadejdzie ten czas skurcze są bardziej efektywne i sam poród przebiega sprawniej, herbatke poleca sie tez pić w połogu dzięki temu macica ładnie się oczyszcza, nie slyszalam żeby jeszcze komuś zaszkodziła a jak moze pomóc to czemu nie spróbować...ale wiadomo każda z nas inaczej przejdzie przez porod

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Kordelka Nowa

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy pilam od 36 tygodnia, ale porod mialam ciezki i nie wiem czy cos pomogla(a moze bez niej bylo by jeszcze gorzej). W drugiej zaczynam pic w 34.

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu jest artykulik i jest napisane wyraźnie aby spytać lekarza. http://badaniaprenatalne.com.pl/produkty-wspomagajace-porod.html
    Ja mam wizytę 9 marca akurat będzie 31 tyg. 5 dni i myślę, że wówczas spytam czy picie tej herbatki lub przyjmowanie wiesiołka nie zaszkodzi. Każda ciąża jest inna i lepiej się poradzić czy akurat w danym przypadku będzie to bezpieczne.

Spytam też za tydzień na szkole rodzenia co położna o tym myśli.

relgh371zl7nd975.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ