Herbata z Liści Malin - od kiedy zaczynacie pic?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja zacznę w 36 tyg skończonym czyli jutro- tak położna zalecała na SR
-
nick nieaktualnylekarz całkowicie wybił mi z głowy picie tej herbatki stwierdzając że to nic nie daje i jest to tylko niepotrzebne ingerowanie we własne siły porodu. stwierdzil ze jezeli chce sie przyspieszyc porod to trzeba lykac olej z wiesiolka ale tez nie za szybko bo dopiero po 37 tygodniu ciazy bo wczesniej moze to nie sluzyc malenstwu
dziks_power lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a nam położna na SR powiedziała, że jeszcze nie zna przypadku aby picie tych i jakich kolwiek innych ziółek miały pomóc w porodzie więc nie kupuje tej herbatki - wygląda na to, że jest to kolejna ściema i naciąganie ciężarnych, które i tak mają spore wydatki...
Malenq lubi tę wiadomość
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
ej - ja tam piłam i własnie urodziłam! 28 XI o 20:40! i mam wrażenie zę te liście jakoś coś mi pomogły! ja tam wolałam pić i mieć zabezpieczenie psychiczne chociaz bo sie bardzo bałam porodu a tak jakoś mniej.
Adaś jest z nami i bardzo dobrze sie czujemy! jestem szczęśliwa i spełniona! dzieki za wsparcie i ze mogłam z wami popisaćIngebjorg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Ja pije ta herbatke od skonczonego 36tyg zgodnie z rada położnej z 20letnim stażem pracy, herbatka nie jest droga, kosztuje kilka zlotych wiec nie sadze żeby było to naciaganie ciężarnych, herbata nie ma na celu przyspieszanie porodu o kilka dni czy tygodni tylko poprawę napięcia ścian macicy dzięki czemu kiedy juz nadejdzie ten czas skurcze są bardziej efektywne i sam poród przebiega sprawniej, herbatke poleca sie tez pić w połogu dzięki temu macica ładnie się oczyszcza, nie slyszalam żeby jeszcze komuś zaszkodziła a jak moze pomóc to czemu nie spróbować...ale wiadomo każda z nas inaczej przejdzie przez porod
Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a tu jest artykulik i jest napisane wyraźnie aby spytać lekarza. http://badaniaprenatalne.com.pl/produkty-wspomagajace-porod.html
Ja mam wizytę 9 marca akurat będzie 31 tyg. 5 dni i myślę, że wówczas spytam czy picie tej herbatki lub przyjmowanie wiesiołka nie zaszkodzi. Każda ciąża jest inna i lepiej się poradzić czy akurat w danym przypadku będzie to bezpieczne.
Spytam też za tydzień na szkole rodzenia co położna o tym myśli. -