III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ten pas to chyba wizualnie tylko pomaga:P Bo nawet już kiedyś rozmawiałysmy o tych pasach, raczej w niczym nam nie pomaga:P Dodatkowo spina wwszystko, nasze wnętrzności co niczemu dobremu nie służy. Taki pas chyba działa jak gorset, niczym niegdyś kobiety musiały się pomęczyć w takim żeby mieć talię osy:P
-
megan8 wrote:dlaczego większość z was chce urodzić przed 40 tygodniem?? i robicie wszystko żeby wywołać skurcze??
A rodzić ponad 4kg pulpecika nie chcę, ale jak będę musiała to nic nie poradzę
)
Znajoma szwagierki, urodziła niedawno córeczkę 3 dni po temrinie z wagą 2,4kg. W tym okresie, w ktorym ja jestem teraz jej mała ważyła ok.2kg. Jesli mój synio ważyłby tyle też bym chciała dotrwać do 40tc:) ale w mojej sytuacji nie muszęA tę dziewczynkę z dzieciątkiem kilka dni trzymali w szpitalu żeby dziecko dobiło do 2,5kg wagi i dopiero wtedy ich wypuścili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:01
megan8 lubi tę wiadomość
-
megan, ja bym chciała najpozniej w terminie urodzic, po to zeby unikna wywoływania porodu. ale nie koniecznie juz;) nie spieszy mi sie az tak, zobaczymy co tam dzisiaj na USG wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:00
megan8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:A ja liczę na cc z panicznego strachu przed porodem naturalnym i mogłabym nawet w 40tyg mieć to cc gdyby nie to, że cc wykonuje się ok 38tyg i poza tym nikt i nie da niestety gwarancji, że nie zaczne rodzić wcześniej..
No tak, ale jeśli masz zaświadczenie, że wskazane jest CC to nawet jak zaczniesz rodzić naturalnie, w sensie skurcze, rozwarcie bedzie postę[pować to i tak muszą zrobić Ci CC ze względu na ten powód podany w tym wskazaniu. Parel miała właśnie taką sytuacje, trafiła do szpitala z rozwarciem już sporym, dzieck było niewielkich gabarytów więc spokojnie by urodziła sn, ale miała wskazanie do cc ze wględu na jakąś wadę anatomicznę miednicy?- coś takiego i zrobili CC.
I nie zawsze robią w 38tc. Jesli maluszek będzie w tym okresie jeszcze malutki to przetrzymają Cie jeszcze trochę. Właśnie Parel miała CC w terminie porodu dokładnie, jedna koleżanka miała CC jakoś 10dni ptzed porodem bo już waga dziecka na usg wsazywała grubo ponad 4kg a wiek ciąży na 42tc:P heheh a inna znowu miała cc tydzień przed terminem. Różnie bywa:P -
megan8 wrote:pierwszą ciąże przenosiłam 11 dni
druga była w terminie i ledwo do szpitala zdążyłam
teraz mam termin na 28 grudnia i nie wiem jak będzie ,wolałabym 1 stycznia urodzić
zaczynam się bać ,bo 15 lat minęło od ostatniego razu))Zazdroszcze i podziwiam:), ja za 15 lat raczej nie będe już w stanie rodzić dzieci:P
Ale nic się nie bój, na pewno kiedy byś nie urodziła lekarze dobrze się Wami zajmą. Dziecko i tak wybierze sobie swój dzień wyjścia:)) My możemy sobie przyśpieszać i robić cuda:) Już niejedne takie historie opowiadane były tu na forum:)megan8 lubi tę wiadomość
-
Michaela, dlatego ja już zaczynam, przeglądam zdjęcia jak byłam piękna i szczupła:P Wczoraj z koleżanką już się umówiłam, ze jak tylko będe już mogła po porodzie dołączam do nich na zajęcia z BPU, nigdy nie miałam motywacji ale teraz już nie ma zmiłuj:) Ty dojdziesz do siebie na basanie, nie ma to jak pływanie:) Sama może się wybiorę, bo to chyba super dba o naszą figurę
)
michaela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny już rok temu mówiłam że nigdy nie zrobię sobie grzywki...
Coś mnie pokusiło wzięłam nożyczki ... ciul.. ciachłam ale za krótkooo:D
Nie taką chciałam no ale cuż odrośnie:P
Meganteraz większość ciąż rodzi się po terminie;)
Ja bym chciała urodzić tak tydzień przed ,albo w dniu terminu dlatego tworzę poczynania;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:49
megan8, welurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna27 wrote:No tak, ale jeśli masz zaświadczenie, że wskazane jest CC to nawet jak zaczniesz rodzić naturalnie, w sensie skurcze, rozwarcie bedzie postę[pować to i tak muszą zrobić Ci CC ze względu na ten powód podany w tym wskazaniu. Parel miała właśnie taką sytuacje, trafiła do szpitala z rozwarciem już sporym, dzieck było niewielkich gabarytów więc spokojnie by urodziła sn, ale miała wskazanie do cc ze wględu na jakąś wadę anatomicznę miednicy?- coś takiego i zrobili CC.
I nie zawsze robią w 38tc. Jesli maluszek będzie w tym okresie jeszcze malutki to przetrzymają Cie jeszcze trochę. Właśnie Parel miała CC w terminie porodu dokładnie, jedna koleżanka miała CC jakoś 10dni ptzed porodem bo już waga dziecka na usg wsazywała grubo ponad 4kg a wiek ciąży na 42tc:P heheh a inna znowu miała cc tydzień przed terminem. Różnie bywa:P
Ana ja w zasadzie ostro naginam zasady, o czym już pisałam kiedyś. Moja gin, jest położną i ona będzie odbierać poród. I mimo, że nie mam wskazań, bo wszystko jest OK to zgodziła się nagiąć zasady i powiedziała, że na następnej wizycie porozmawiamy o tym cc, ale jeśli naprawdę panicznie się boję to może wykonać cc. Co do rozwoju Małego jak na razie wszystko idzie dobrze. Malutki waży już 1,310kg i ma 39cm. Rośnie prawidłowo w zasadzie jest 2 tygodnie większy co do główki i brzuszka. -
Ana27 wrote:Michaela, dlatego ja już zaczynam, przeglądam zdjęcia jak byłam piękna i szczupła:P Wczoraj z koleżanką już się umówiłam, ze jak tylko będe już mogła po porodzie dołączam do nich na zajęcia z BPU, nigdy nie miałam motywacji ale teraz już nie ma zmiłuj:) Ty dojdziesz do siebie na basanie, nie ma to jak pływanie:) Sama może się wybiorę, bo to chyba super dba o naszą figurę
)