X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:52

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pas to chyba wizualnie tylko pomaga:P Bo nawet już kiedyś rozmawiałysmy o tych pasach, raczej w niczym nam nie pomaga:P Dodatkowo spina wwszystko, nasze wnętrzności co niczemu dobremu nie służy. Taki pas chyba działa jak gorset, niczym niegdyś kobiety musiały się pomęczyć w takim żeby mieć talię osy:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    dlaczego większość z was chce urodzić przed 40 tygodniem?? i robicie wszystko żeby wywołać skurcze??
    Ja osobiscie chcę bo lekarz mi to nawet sugeruje:) Moj syn ważył ponad tydzień temu 3,2kg teraz już na pewno grubo 3,5kg. Jest już w pełni rozwinięty z taką wagą i wymiarami. Nie ma na co czekać:) A rodzić ponad 4kg pulpecika nie chcę, ale jak będę musiała to nic nie poradzę:))

Znajoma szwagierki, urodziła niedawno córeczkę 3 dni po temrinie z wagą 2,4kg. W tym okresie, w ktorym ja jestem teraz jej mała ważyła ok.2kg. Jesli mój synio ważyłby tyle też bym chciała dotrwać do 40tc:) ale w mojej sytuacji nie muszę:P A tę dziewczynkę z dzieciątkiem kilka dni trzymali w szpitalu żeby dziecko dobiło do 2,5kg wagi i dopiero wtedy ich wypuścili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:01

megan8 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zas słyszałam zer te pasy rozleniwiają miesnie przez co brzuch dłuzej dochodzi do siebie

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan, ja bym chciała najpozniej w terminie urodzic, po to zeby unikna wywoływania porodu. ale nie koniecznie juz;) nie spieszy mi sie az tak, zobaczymy co tam dzisiaj na USG wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:00

megan8 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczę na cc z panicznego strachu przed porodem naturalnym i mogłabym nawet w 40tyg mieć to cc gdyby nie to, że cc wykonuje się ok 38tyg i poza tym nikt i nie da niestety gwarancji, że nie zaczne rodzić wcześniej..

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s masz jeszcze mase czasu zeby oswoic wszelkie strachy:) luz luz

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, widzę, że forum już smiga:-) mnie tez od wczoraj pobolewa brzuchol na dole i czasem mnie bardzo zakuje jakby prawy jajnik, nie wiem o co chodzi? ale samo przechodzi

idę zjeść kanapkę z kiełbasa wiejską hehe, taka mam ochotę:-DD

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym sie chciała wyrobić przed świętami :P

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    A ja liczę na cc z panicznego strachu przed porodem naturalnym i mogłabym nawet w 40tyg mieć to cc gdyby nie to, że cc wykonuje się ok 38tyg i poza tym nikt i nie da niestety gwarancji, że nie zaczne rodzić wcześniej..

No tak, ale jeśli masz zaświadczenie, że wskazane jest CC to nawet jak zaczniesz rodzić naturalnie, w sensie skurcze, rozwarcie bedzie postę[pować to i tak muszą zrobić Ci CC ze względu na ten powód podany w tym wskazaniu. Parel miała właśnie taką sytuacje, trafiła do szpitala z rozwarciem już sporym, dzieck było niewielkich gabarytów więc spokojnie by urodziła sn, ale miała wskazanie do cc ze wględu na jakąś wadę anatomicznę miednicy?- coś takiego i zrobili CC.

I nie zawsze robią w 38tc. Jesli maluszek będzie w tym okresie jeszcze malutki to przetrzymają Cie jeszcze trochę. Właśnie Parel miała CC w terminie porodu dokładnie, jedna koleżanka miała CC jakoś 10dni ptzed porodem bo już waga dziecka na usg wsazywała grubo ponad 4kg a wiek ciąży na 42tc:P heheh a inna znowu miała cc tydzień przed terminem. Różnie bywa:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, bo wiadomo szpital w święta to już w ogóle nic fajnego, a jeszcze każdy myśli o choince itd niż o pracy...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • megan8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:52

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • michaela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja tezjuz chce wracac do formy, wystarczy tych kragłosci ciazowych

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    pierwszą ciąże przenosiłam 11 dni
    druga była w terminie i ledwo do szpitala zdążyłam
    teraz mam termin na 28 grudnia i nie wiem jak będzie ,wolałabym 1 stycznia urodzić
    zaczynam się bać ,bo 15 lat minęło od ostatniego razu
    O no prosze, 15 lat niezle!!:)))Zazdroszcze i podziwiam:), ja za 15 lat raczej nie będe już w stanie rodzić dzieci:P
    Ale nic się nie bój, na pewno kiedy byś nie urodziła lekarze dobrze się Wami zajmą. Dziecko i tak wybierze sobie swój dzień wyjścia:)) My możemy sobie przyśpieszać i robić cuda:) Już niejedne takie historie opowiadane były tu na forum:)

megan8 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, dlatego ja już zaczynam, przeglądam zdjęcia jak byłam piękna i szczupła:P Wczoraj z koleżanką już się umówiłam, ze jak tylko będe już mogła po porodzie dołączam do nich na zajęcia z BPU, nigdy nie miałam motywacji ale teraz już nie ma zmiłuj:) Ty dojdziesz do siebie na basanie, nie ma to jak pływanie:) Sama może się wybiorę, bo to chyba super dba o naszą figurę:))

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje po porodzie albo własnie chodzic na basen albo na fitness, tez juz mam dośc swojego wygladu czuje sie jak wieloryb :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezusie ale się wystraszyłam. Klikam forum " W ciąży " i automatycznie przeniosło mnie do bellybest friend. o.O

Ovu nie rób mi tak bo urodze ze strachu.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już rok temu mówiłam że nigdy nie zrobię sobie grzywki...
    Coś mnie pokusiło wzięłam nożyczki ... ciul.. ciachłam ale za krótkooo:D
    Nie taką chciałam no ale cuż odrośnie:P

Megan :D teraz większość ciąż rodzi się po terminie;)
    Ja bym chciała urodzić tak tydzień przed ,albo w dniu terminu dlatego tworzę poczynania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:49

megan8, welurka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No tak, ale jeśli masz zaświadczenie, że wskazane jest CC to nawet jak zaczniesz rodzić naturalnie, w sensie skurcze, rozwarcie bedzie postę[pować to i tak muszą zrobić Ci CC ze względu na ten powód podany w tym wskazaniu. Parel miała właśnie taką sytuacje, trafiła do szpitala z rozwarciem już sporym, dzieck było niewielkich gabarytów więc spokojnie by urodziła sn, ale miała wskazanie do cc ze wględu na jakąś wadę anatomicznę miednicy?- coś takiego i zrobili CC.

I nie zawsze robią w 38tc. Jesli maluszek będzie w tym okresie jeszcze malutki to przetrzymają Cie jeszcze trochę. Właśnie Parel miała CC w terminie porodu dokładnie, jedna koleżanka miała CC jakoś 10dni ptzed porodem bo już waga dziecka na usg wsazywała grubo ponad 4kg a wiek ciąży na 42tc:P heheh a inna znowu miała cc tydzień przed terminem. Różnie bywa:P

Ana ja w zasadzie ostro naginam zasady, o czym już pisałam kiedyś. Moja gin, jest położną i ona będzie odbierać poród. I mimo, że nie mam wskazań, bo wszystko jest OK to zgodziła się nagiąć zasady i powiedziała, że na następnej wizycie porozmawiamy o tym cc, ale jeśli naprawdę panicznie się boję to może wykonać cc. Co do rozwoju Małego jak na razie wszystko idzie dobrze. Malutki waży już 1,310kg i ma 39cm. Rośnie prawidłowo w zasadzie jest 2 tygodnie większy co do główki i brzuszka. :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, dlatego ja już zaczynam, przeglądam zdjęcia jak byłam piękna i szczupła:P Wczoraj z koleżanką już się umówiłam, ze jak tylko będe już mogła po porodzie dołączam do nich na zajęcia z BPU, nigdy nie miałam motywacji ale teraz już nie ma zmiłuj:) Ty dojdziesz do siebie na basanie, nie ma to jak pływanie:) Sama może się wybiorę, bo to chyba super dba o naszą figurę:))
    moim zdaniem tak, ładnie hatrmonijnie współgraja wszystkie miesnie no i trudno o kontuzje ;P maz widze ze sie nastawia na to ze bedziemy chodzili w 3, ja pływac on z mała na zajecia dla maluchów

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ