X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:52

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pas to chyba wizualnie tylko pomaga:P Bo nawet już kiedyś rozmawiałysmy o tych pasach, raczej w niczym nam nie pomaga:P Dodatkowo spina wwszystko, nasze wnętrzności co niczemu dobremu nie służy. Taki pas chyba działa jak gorset, niczym niegdyś kobiety musiały się pomęczyć w takim żeby mieć talię osy:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    dlaczego większość z was chce urodzić przed 40 tygodniem?? i robicie wszystko żeby wywołać skurcze??
    Ja osobiscie chcę bo lekarz mi to nawet sugeruje:) Moj syn ważył ponad tydzień temu 3,2kg teraz już na pewno grubo 3,5kg. Jest już w pełni rozwinięty z taką wagą i wymiarami. Nie ma na co czekać:) A rodzić ponad 4kg pulpecika nie chcę, ale jak będę musiała to nic nie poradzę:))

Znajoma szwagierki, urodziła niedawno córeczkę 3 dni po temrinie z wagą 2,4kg. W tym okresie, w ktorym ja jestem teraz jej mała ważyła ok.2kg. Jesli mój synio ważyłby tyle też bym chciała dotrwać do 40tc:) ale w mojej sytuacji nie muszę:P A tę dziewczynkę z dzieciątkiem kilka dni trzymali w szpitalu żeby dziecko dobiło do 2,5kg wagi i dopiero wtedy ich wypuścili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:01

megan8 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zas słyszałam zer te pasy rozleniwiają miesnie przez co brzuch dłuzej dochodzi do siebie

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan, ja bym chciała najpozniej w terminie urodzic, po to zeby unikna wywoływania porodu. ale nie koniecznie juz;) nie spieszy mi sie az tak, zobaczymy co tam dzisiaj na USG wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:00

megan8 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczę na cc z panicznego strachu przed porodem naturalnym i mogłabym nawet w 40tyg mieć to cc gdyby nie to, że cc wykonuje się ok 38tyg i poza tym nikt i nie da niestety gwarancji, że nie zaczne rodzić wcześniej..

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s masz jeszcze mase czasu zeby oswoic wszelkie strachy:) luz luz

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, widzę, że forum już smiga:-) mnie tez od wczoraj pobolewa brzuchol na dole i czasem mnie bardzo zakuje jakby prawy jajnik, nie wiem o co chodzi? ale samo przechodzi

idę zjeść kanapkę z kiełbasa wiejską hehe, taka mam ochotę:-DD

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym sie chciała wyrobić przed świętami :P

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    A ja liczę na cc z panicznego strachu przed porodem naturalnym i mogłabym nawet w 40tyg mieć to cc gdyby nie to, że cc wykonuje się ok 38tyg i poza tym nikt i nie da niestety gwarancji, że nie zaczne rodzić wcześniej..

No tak, ale jeśli masz zaświadczenie, że wskazane jest CC to nawet jak zaczniesz rodzić naturalnie, w sensie skurcze, rozwarcie bedzie postę[pować to i tak muszą zrobić Ci CC ze względu na ten powód podany w tym wskazaniu. Parel miała właśnie taką sytuacje, trafiła do szpitala z rozwarciem już sporym, dzieck było niewielkich gabarytów więc spokojnie by urodziła sn, ale miała wskazanie do cc ze wględu na jakąś wadę anatomicznę miednicy?- coś takiego i zrobili CC.

I nie zawsze robią w 38tc. Jesli maluszek będzie w tym okresie jeszcze malutki to przetrzymają Cie jeszcze trochę. Właśnie Parel miała CC w terminie porodu dokładnie, jedna koleżanka miała CC jakoś 10dni ptzed porodem bo już waga dziecka na usg wsazywała grubo ponad 4kg a wiek ciąży na 42tc:P heheh a inna znowu miała cc tydzień przed terminem. Różnie bywa:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, bo wiadomo szpital w święta to już w ogóle nic fajnego, a jeszcze każdy myśli o choince itd niż o pracy...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • megan8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:52

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • michaela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja tezjuz chce wracac do formy, wystarczy tych kragłosci ciazowych

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    pierwszą ciąże przenosiłam 11 dni
    druga była w terminie i ledwo do szpitala zdążyłam
    teraz mam termin na 28 grudnia i nie wiem jak będzie ,wolałabym 1 stycznia urodzić
    zaczynam się bać ,bo 15 lat minęło od ostatniego razu
    O no prosze, 15 lat niezle!!:)))Zazdroszcze i podziwiam:), ja za 15 lat raczej nie będe już w stanie rodzić dzieci:P
    Ale nic się nie bój, na pewno kiedy byś nie urodziła lekarze dobrze się Wami zajmą. Dziecko i tak wybierze sobie swój dzień wyjścia:)) My możemy sobie przyśpieszać i robić cuda:) Już niejedne takie historie opowiadane były tu na forum:)

megan8 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, dlatego ja już zaczynam, przeglądam zdjęcia jak byłam piękna i szczupła:P Wczoraj z koleżanką już się umówiłam, ze jak tylko będe już mogła po porodzie dołączam do nich na zajęcia z BPU, nigdy nie miałam motywacji ale teraz już nie ma zmiłuj:) Ty dojdziesz do siebie na basanie, nie ma to jak pływanie:) Sama może się wybiorę, bo to chyba super dba o naszą figurę:))

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje po porodzie albo własnie chodzic na basen albo na fitness, tez juz mam dośc swojego wygladu czuje sie jak wieloryb :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezusie ale się wystraszyłam. Klikam forum " W ciąży " i automatycznie przeniosło mnie do bellybest friend. o.O

Ovu nie rób mi tak bo urodze ze strachu.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już rok temu mówiłam że nigdy nie zrobię sobie grzywki...
    Coś mnie pokusiło wzięłam nożyczki ... ciul.. ciachłam ale za krótkooo:D
    Nie taką chciałam no ale cuż odrośnie:P

Megan :D teraz większość ciąż rodzi się po terminie;)
    Ja bym chciała urodzić tak tydzień przed ,albo w dniu terminu dlatego tworzę poczynania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:49

megan8, welurka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No tak, ale jeśli masz zaświadczenie, że wskazane jest CC to nawet jak zaczniesz rodzić naturalnie, w sensie skurcze, rozwarcie bedzie postę[pować to i tak muszą zrobić Ci CC ze względu na ten powód podany w tym wskazaniu. Parel miała właśnie taką sytuacje, trafiła do szpitala z rozwarciem już sporym, dzieck było niewielkich gabarytów więc spokojnie by urodziła sn, ale miała wskazanie do cc ze wględu na jakąś wadę anatomicznę miednicy?- coś takiego i zrobili CC.

I nie zawsze robią w 38tc. Jesli maluszek będzie w tym okresie jeszcze malutki to przetrzymają Cie jeszcze trochę. Właśnie Parel miała CC w terminie porodu dokładnie, jedna koleżanka miała CC jakoś 10dni ptzed porodem bo już waga dziecka na usg wsazywała grubo ponad 4kg a wiek ciąży na 42tc:P heheh a inna znowu miała cc tydzień przed terminem. Różnie bywa:P

Ana ja w zasadzie ostro naginam zasady, o czym już pisałam kiedyś. Moja gin, jest położną i ona będzie odbierać poród. I mimo, że nie mam wskazań, bo wszystko jest OK to zgodziła się nagiąć zasady i powiedziała, że na następnej wizycie porozmawiamy o tym cc, ale jeśli naprawdę panicznie się boję to może wykonać cc. Co do rozwoju Małego jak na razie wszystko idzie dobrze. Malutki waży już 1,310kg i ma 39cm. Rośnie prawidłowo w zasadzie jest 2 tygodnie większy co do główki i brzuszka. :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, dlatego ja już zaczynam, przeglądam zdjęcia jak byłam piękna i szczupła:P Wczoraj z koleżanką już się umówiłam, ze jak tylko będe już mogła po porodzie dołączam do nich na zajęcia z BPU, nigdy nie miałam motywacji ale teraz już nie ma zmiłuj:) Ty dojdziesz do siebie na basanie, nie ma to jak pływanie:) Sama może się wybiorę, bo to chyba super dba o naszą figurę:))
    moim zdaniem tak, ładnie hatrmonijnie współgraja wszystkie miesnie no i trudno o kontuzje ;P maz widze ze sie nastawia na to ze bedziemy chodzili w 3, ja pływac on z mała na zajecia dla maluchów

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ