Ile przytyłyście w II trymestrze ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja na samym początku 3 trymestru startuję z wagą równiutko +5kg. Stała stała, a teraz boję się wejść na wagę, bo niemal codziennie trochę więcej. No i widzę, że nie tylko brzuszek rośnie, tylko cycki mi się wielkie i takie mięsiste robią i chyba też w tyłek trochę poszło...
-
Najpierw 8 kilo, ale do dziś spadł kilogram, bo wcześniej nagromadziła mi się chyba woda, a teraz latam siusiu często, więc mamy w sumie 7 w drugim trymestrze, właściwie na początku trzeciego i nic w pierwszym, to w sumie 7 kg od początku ciąży.
-
do 15 tygodnia +1.5 kg
do 27 tygodnia +7 kg
do 31 tyg +9 kg
Chciałabym się zamknąć w 12-14 kg, no ale zobaczymy jak dalej pójdzie.
Ja za bardzo nie ćwiczę, alę cały czas jeszcze pracuje, więc jestem w miarę "na chodzie". Ciąża przebiega książkowo póki co
waga początkowa 51kg/158 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 20:36
Chica Mala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi do III jeszcze brakuje, ale zajrzałam z ciekawości Zaczęłam ciążę z wagę 50kg przy 153 cm wzrostu (bo 2-3kg przytyłam niestety przed ciążą). W pierwszym trymestrze zaledwie 0,8 kg (ale raz na wadze było 51,8 a potem spadło). Teraz doszłam do 52,9 kg, ale coś mi zaszkodziło i po kilku wizytach w toalecie następnego dnia wróciło do 51,8. Myślę, że sporo mi zalegało w jelitach i za dużo wody się zatrzymywało, bo jem od początku ciąży praktycznie tak samo, bo jakoś nie mam specjalnie dużego apetytu.
Chciałam Was jednak pocieszyć, że moja znajoma przez całą ciążę przytyła 25kg, a potem od samego karmienia piersią, w ciągu trochę ponad pół roku zrzuciła całość i to bez diety czy dodatkowych ćwiczeń -
Dziewczyny to Wam tylko pozazdrościć... Ja teraz jestem w 27 tygodniu ciąży i mam 12 kg na plusie. Największy skok wagi miałam między 16 a 20 tygodniu, pamiętam, że na usg połówkowym jak mnie lekarz ważył byłam w szoku, bo przytyłam 4 kg w miesiąc. A od tamtego razu na każdej wizycie plus 2 kg, niestety nie stracę tego co przytyłam Ale dzisiaj ważyłam się i wychodzi na to, że przez dwa tygodnie waga m stoi w miejscu, zobaczymy ile będzie na wizycie za 2 tygodnie....