Ile przytyłyście w II trymestrze ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Canton ja też mam małą ilość wód płodowych i też u mnie 28 tydzień, jestem spanikowana, bo okazało się, że łożysko mam już II/III stopnia, chociaż przepłwy jak na razie dobre. Wizytę u lekarza prowadzącego mam w poniedziałek. A Tobie co zalecił lekarz na ilość wód, picie tylko??? Mówił może o jakiś konsekwencjach??? Strasznie się boję...
-
Prywatny ginekolog zalecił picie 3 litrów wody. Ginekolog na NFZ stwierdziła ze to wszystko się zmienia i najlepiej powtórzyć badanie w 36tyg ciąży. Zdziwiłam się ze nie dostałam skierowania do szpitala na kroplówkę, na pewno powtórzę badanie i przycisnę lekarkę jeśli faktycznie poziom wód będzie nadal niski. Też się bardzo boje ponieważ nie chce stracić kolejnego dziecka.Pije i pije.. Daj znać co lekarz u Ciebie powiedział
-
Canton a jaki mialaś AFI, bo ja na granicy normy 5,2 a norma jest od 5 do 20. Moim zdaniem opinia pani ginekolog na NFZ jest nieco dziwna, bo 36 tydzień to taka odległa data, że ja bym szybciej poprosiła o kolejne usg, bo to się bada na podstawie usg. Ja też obawiam się skierowania na szpital i już zaczęłam liczyć ilość ruchów dziecka, aby mieć pewność, że z synkiem wszystko ok. U mnie dochodzi sprawa łożyska, więc tym bardziej obawiam się szpitala.
-
nick nieaktualnyJa dziś zaczynam III trymestr z 6 kg na plusie. Z czego niecały kg w pierwszym i pozostałe w drugim trymestrze. Mam nadzieję, że przez te ostatnie 3 miesiące za dużo już nie przytyję. Chociaż planuję karmić piersią i wierzę, że wszystko zgubię po porodzie
Poza tym z dzidzią wg lekarza wszystko ok. Ilość wód w normie. Także wyjątkowo dobrze mi idzie ta ciążaGagaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak czytam wasze kilogramowe postępy, to zaczynam się trochę martwić. W pierwszym trymestrze schudłam 3 kilo, a w drugim przytyłam 2. Czyli jestem jeszcze kilogram na minusie. Dokładnie dzisiaj wkroczyłam w III trymestr. Co prawda nie należę do osób szczupłych, ale tych kilogramów powinno być chyba ciut więcej.
-
I trymestr -2,5 kg
II trymestr +5 kg
w sumie +2,5 kg, teraz cały III trymestr przede mną. Warto dodać, że od 2 tygodni jestem na diecie cukrzycowej (ale nie jakiejś bardzo rygorystycznej).Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 11:30
-
ja juz mam 13kg na plusie waga startowa 67kg przy wzroscie 181... teraz jestem w 28 tyg i dzisiaj waga pokazala 80kg!! JESTEM RPZERAZONA, BO JEM NORMALNIE, CWICZE PROGRAMY OD LEWANDOWSKIEJ I cHDAKOWSKIEJ DLA KOBIET W CIAZY, UNIKAM SLODKIEGO I PUSTYCH KALORII... pytalam poloznej to mi powiedziala, ze niektore kobiety tak maja marna pociecha, ja sie czuje okropnie chociaz fizycznie wszystkie badania sa w normie, cisnienie tez, cukier tez... wiec nie wiem codlaczego tak sie dzieje
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
jenni wrote:ja juz mam 13kg na plusie waga startowa 67kg przy wzroscie 181... teraz jestem w 28 tyg i dzisiaj waga pokazala 80kg!! JESTEM RPZERAZONA, BO JEM NORMALNIE, CWICZE PROGRAMY OD LEWANDOWSKIEJ I cHDAKOWSKIEJ DLA KOBIET W CIAZY, UNIKAM SLODKIEGO I PUSTYCH KALORII... pytalam poloznej to mi powiedziala, ze niektore kobiety tak maja marna pociecha, ja sie czuje okropnie chociaz fizycznie wszystkie badania sa w normie, cisnienie tez, cukier tez... wiec nie wiem codlaczego tak sie dzieje
Wreszcie ktoś kto mnie zrozumie, bo do tej pory wszystkie tu wręcz chudną w ciąży, albo tyją 2-3 kg....jenni lubi tę wiadomość
-
I trymestr 1kg
II trymestr 6,5kg
Waga 56,5kg na początku, odżywiam się zdrowo- ale słodycze też wpadają (szczególnie lody). Przestałam biegać po drugim miesiącu. Zamieniłam na orbitrek do 6 miesiąca-teraz spaceruję. Mam koleżankę która je co chce, nic się nie rusza i tylko 4kg jej doszło w drugim trymestrze. W pierwszym schudła, bo wymiotowała. Nie ma reguły. -
Został mi jeszcze tydzień drugiego trymestru i spodziewam się, że dobiję w tym czasie do 10kg od początku ciąży. Zaczynałam od 55,5kg. Totalnie się tym nie przejmuję, minimalnie urosły mi uda i trochę piersi, a poza tym wyglądam jakbym połknęła piłkę. Nie zdziwię się jak na koniec ciąży stuknie mi 20kg, jedyne czego się boję to rozstępy, dlatego staram się jeść regularnie małymi porcjami, zamiast przegładzać a potem zapychać, żeby kilogramów przybywało regularnie a nie skokowo. No i smarowanie brzucha póki co nic mi nie wyszło i to mnie cieszy i jest to jedyna rzecz dotycząca mojego wyglądu, którą się przejmuję. Kilogramy można zrzucić po ciąży ;P
Fiufiu lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej