X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Ilość wód płodowych - wielowodzie
Odpowiedz

Ilość wód płodowych - wielowodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę zaraz 28 TC i byłam dziś na wizycie. Lekarz stwierdził że jest za dużo wód płodowych, znaczy może nie za dużo, ale dużo AFI niecałe 21. Kazał się nie przejmować, bo to górna granica, więc jeszcze nie wielowodzie ale ja już się martwię. W poprzedniej ciąży też miałam sporo wód w 31tc AFI wynosiło 16. Ale 16.to nie 21. Macie jakieś doświadczenia?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 5 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja już nic nie rozumiem z tym AFI... Jestem w 30 tygodniu, mój lekarz stwierdził, ze mam mało wód i kazał dużo pić. Inny również powiedział, że mam mało wód, pomierzył i mam AFI prawie 17... to raczej dużo według wszelkich znanych mi norm. Ma ktoś może dostęp do jakiejś tabeli gdzie są te normy dla poszczególnych tygodni?

201811152844.png
  • Asia_Wawa Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AFI 14 i lekarz powiedział, ze to idealnie. Jak na 30 tydzień norma to chyba 5-25.

ananana lubi tę wiadomość

bhywio4p4tz04cne.png
  • agnieszka011988 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam ostatnio AFI 26 I lekarz poweidzial,ze jest ich dosc duzo, ale nie mam sie za bardzo tym przejmowac ,bo dziecko dobrze sie rozwija, powiedzial,ze chyba taka jest moja natura...
    Cukrzycy ciazowej I infekcji nie mam I niewadomo czemu mam tyle tych wod plodowych

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AFI na poziomie 22-23 w 37tc i jak na końcówkę ciaży. Przez to dziecko jest dokładniej ogladane na usg i niestety wyszły nieprawidłowości z jelitem cienkim i żoładkiem. Do porodu siedzę jak na szpilkach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:11

tb739vvj5r83d9nz.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ