Ilość wód płodowych - wielowodzie
-
Kończę zaraz 28 TC i byłam dziś na wizycie. Lekarz stwierdził że jest za dużo wód płodowych, znaczy może nie za dużo, ale dużo AFI niecałe 21. Kazał się nie przejmować, bo to górna granica, więc jeszcze nie wielowodzie ale ja już się martwię. W poprzedniej ciąży też miałam sporo wód w 31tc AFI wynosiło 16. Ale 16.to nie 21. Macie jakieś doświadczenia?
-
Rany, ja już nic nie rozumiem z tym AFI... Jestem w 30 tygodniu, mój lekarz stwierdził, ze mam mało wód i kazał dużo pić. Inny również powiedział, że mam mało wód, pomierzył i mam AFI prawie 17... to raczej dużo według wszelkich znanych mi norm. Ma ktoś może dostęp do jakiejś tabeli gdzie są te normy dla poszczególnych tygodni?
-
A ja mialam ostatnio AFI 26 I lekarz poweidzial,ze jest ich dosc duzo, ale nie mam sie za bardzo tym przejmowac ,bo dziecko dobrze sie rozwija, powiedzial,ze chyba taka jest moja natura...
Cukrzycy ciazowej I infekcji nie mam I niewadomo czemu mam tyle tych wod plodowych -
Ja mam AFI na poziomie 22-23 w 37tc i jak na końcówkę ciaży. Przez to dziecko jest dokładniej ogladane na usg i niestety wyszły nieprawidłowości z jelitem cienkim i żoładkiem. Do porodu siedzę jak na szpilkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:11
-