Infekcja grzybicza
-
Dziewczyny w 3 trymestrze dostalam infekcji grzybiczej, dokladnie candida albicans. Nie potrafie sie jej pozbyc, juz Mialam 3 antybiotyki a to ciagle powraca. Czy którąś z Was tez ma taki problem? Co lekarze mowia? Jakos boje sie porodu z tym...Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Nie wiem jakiego grzybka miałam (i mam) ja, ale przy pierwszym porodzie wszystko ok, normalnie rodziłam naturalnie. A borykałam się całą ciążę. Brałam nystatynę. Teraz to samo. Biorę pigułki przez 10 dni, później 3-4 dni jest ok i nawrót...Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Możliwe, że ktoś u Was z domowników cierpi na ta przypadłość i pomimo tego, że wy się antybiotykujecie i leczycie, to przez wspólne korzystanie z wc badź współżycie z partnerem w ,,prezencie" dostajecie ponownie candide. Za każdym razem jak lekarz przepisze Wam antybiotyk, proście o jakiś lek dla swojego partnera.
-
Lonia1990 wrote:Dziewczyny w 3 trymestrze dostalam infekcji grzybiczej, dokladnie candida albicans. Nie potrafie sie jej pozbyc, juz Mialam 3 antybiotyki a to ciagle powraca. Czy którąś z Was tez ma taki problem? Co lekarze mowia? Jakos boje sie porodu z tym...
A bierzesz probiotyki do tych i po tych antybiotykach?
Żeby się nie okazało, że antybiotykiem zabijasz wszystko: dobre i złe bakterie, jesteś chwilę czysta, a grzyb wraca bo nie ma dobrych bakterii zakwaszających Twoją pochwę. -