X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Infekcja grzybicza
Odpowiedz

Infekcja grzybicza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 3 trymestrze dostalam infekcji grzybiczej, dokladnie candida albicans. Nie potrafie sie jej pozbyc, juz Mialam 3 antybiotyki a to ciagle powraca. Czy którąś z Was tez ma taki problem? Co lekarze mowia? Jakos boje sie porodu z tym...

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakiego grzybka miałam (i mam) ja, ale przy pierwszym porodzie wszystko ok, normalnie rodziłam naturalnie. A borykałam się całą ciążę. Brałam nystatynę. Teraz to samo. Biorę pigułki przez 10 dni, później 3-4 dni jest ok i nawrót... :(

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że ktoś u Was z domowników cierpi na ta przypadłość i pomimo tego, że wy się antybiotykujecie i leczycie, to przez wspólne korzystanie z wc badź współżycie z partnerem w ,,prezencie" dostajecie ponownie candide. Za każdym razem jak lekarz przepisze Wam antybiotyk, proście o jakiś lek dla swojego partnera.

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny w 3 trymestrze dostalam infekcji grzybiczej, dokladnie candida albicans. Nie potrafie sie jej pozbyc, juz Mialam 3 antybiotyki a to ciagle powraca. Czy którąś z Was tez ma taki problem? Co lekarze mowia? Jakos boje sie porodu z tym...

A bierzesz probiotyki do tych i po tych antybiotykach?
    Żeby się nie okazało, że antybiotykiem zabijasz wszystko: dobre i złe bakterie, jesteś chwilę czysta, a grzyb wraca bo nie ma dobrych bakterii zakwaszających Twoją pochwę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ