Jak dbać o piersi po porodzie
-
Biust to jedna z najbardziej istotnych części kobiecego ciała. Nikomu nie trzeba mówić, jak on oddziałuje na wyobraźnię facetów. Zadbane i jędrne piersi, a do tego otoczone gładkim dekoltem dodają nam niesamowitej pewności siebie. Niestety, ciąża i karmienie piersią zmieniają biust. Najczęściej na gorsze.
Co robicie, by zmiany te nie utrwaliły się, a po porodzie piersi szybko odzyskały dawną formę? Jak dbacie o piersi, by były piękne, zadbane i zdrowe?Osetta lubi tę wiadomość
-
Ja nie karmiłam ale moje piersi bardzo urosły w ciąży i są zdecydowanie bardziej obwisłe staram się troszkę wykonywac najprostsze cwiczenia i używam balsamu specjalnego do biustu no i prysznic zimy ciepły na zmianę.
I dobry stanik potrafi zdzialac cuda. Ogólnie kupiłam sobie tydzień temu tabletki na poprawę stanu biustu (mają ujędrniać i powiększać ale zobaczymy jak będzie). -
W ciąży smarowałam piersi Evelinem czy jak się to tam pisze i krem naprawdę pomógł. Mam kilka rozstępów, ale są one praktycznie gołym okiem niezauważalne. Generalnie jestem bardzo zadowolona z biustu swego. Trochę przydałoby się je ujędrnić bo są duże ale nie narzekam. Co do tabletek to jakie kupiłaś? Bo czytałam ostatnio i zastanawiałam sie czy to działa.
-
Ja karmię ponad 2 lata, w międzyczasie raz poroniłam i teraz jestem na początku drugiej ciąży. Z perspektywy czasu chyba najwięcej można zrobić w ciąży. Piersiom najbardziej szkodzą gwałtowne zmiany, to w ciąży się dzieje, bo w krótkim czasie potrafią zmienić rozmiar kilka razy. Wtedy one dostają najbardziej po tyłku, a wygląd po ciąży to po prostu skutki. Po porodzie możemy jeszcze raz im dowalić poprzez gwałtowne zmiany w laktacji. Nie odstawiać dziecka z dnia na dzień, starać się łagodnie, aby one też stopniowo dostosowywały produkcję. W miarę możliwości pozwolić się im wyciszyć samodzielnie, bez tabletek. Czasem jest mus, ale część kobiet decyduje się na nie, bo myśli, że trzeba - nie trzeba. Najgorsze co stało się z moim biustem to rozstępy, już zbladły, ale gęstość skóry jest tam słabsza. Nie mam okropnych zwisów, ale nie są tak jędrne jak przed pierwszą ciążą. Żałuję, że nie smarowałam ich jak brzucha08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Osetta wrote:Perfect bust, nie wiem czy działaja ale zobaczymy, przetestujemy Ogólnie to znacie jakieś ćwiczenia na biust?
Ćwiczyć możesz jedynie klatkę piersiową, mięśnie pod spodem na których są piersi, może trochę przyczepy się wzmocnią. Ale biust sam w sobie to gruczoł plus tłuszcz, a trenować to można tylko mięśnie08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
kiedyś znajoma bokserka pokazała mi proste ćwiczenie na ujędrnienie składamy dłonie na wysokości piersi jak do modlitwy po czym kierujemy je w stronę klatki piersiowej i regularnie dociskamy do siebie dłonie :Dczy działa???nie wiem nigdy nie byłam na tyle systematyczna by na sobie to wypróbować... Co do perfect bust to brałam tabletki rok temu i mi pomogły, tak wiec moim zdaniem nie jest to tak do końca jedynie placebo.
-
Dobrze jest wybrać dla siebie odpowiedni biustonosz na czas ciąży i karmienia Taki który będzie w odpowiedni sposób podtrzymywał biust. Na zwiększający się obwód jest łatwy sposób - wystarczy w pasmanterii nabyć tzw. "przedłużkę", którą można zapinać na dalsze haftki.
Z miseczkami jest trudniej - tak wieć dobrze jest kupić sobie stanik o większej miseczce.
No i lepiej wybrać zabudowany bo dzięki temu będzie miejsce na wkłądki laktacyjne.
Zerknij sobie na przykład tutaj
https://www.biustonoszedokarmienia.pl/koszule-nocne-ciazowe-do-karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 13:10
-
No właśnie sama zastanawiam się czy nie poddać sie zabiegowi modelowania piersi. Raczej nie będzie to powiekszanie piersi implantami ( bo trochę obawiam się takich zabiegów) ale mniej inwazyjne działania. Brałam pod uwagę raczej zabiegi typu przeszczep tłuszczu z jednego miejsca ciałą w drugie.Czytałam sobie o nich sporo oraz mają one znacznie mniejsze ryzyko powikłań, jednocześnie dając dobre efekty powiększenia.
Widzialam takie możliwości w tym gabinecie dermatologii estetycznej w Krakowie https://bonadea-krakow.net.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 12:06
-
Mam niesamowity kompleks. Piersi nie sa małe ale z wiekiem znacznie obwisły.Dodatkowo po karmieniu piersią straciły objętość tak wieć obecnie wyglądają jak dwa wiszące puste worki. No i to wszystko powoduje u mnie niesamowite kompleksy powodowane ich wyglądem. Zastanawiałam się nad tabletkami ale czy tabletki sa jedynie na powiekszenie piersi? Czy są w stanie podnieśc obwisłe?
-
Nie wiem jakie masz oczekiwania co do tabletek ale tabletki na pewno nie zmienia wyglądu skóry.Nie będa miały takiego działania.... Ale potrafią pobudzić komórki piersi do wzrostu. Dzięki temu objętość biustu powinna się zwiększyc i piersi powinny się podnieść oraz poprawić jędrność. Na pewno optycznie bedą wygladały lepiej.Polecam Ci perfect Bust. Bo sama i koleżanka brałysmy.
-