X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Jaka waga waszego maluszka?
Odpowiedz

Jaka waga waszego maluszka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,

Jak z wagą u was?
    U mnie dziewczynka 29tyg - 1089g - gyn powiedziała że będzie malutka - zastanawiam się czy to nie za mało - bo na forum widziałam że dzieci ju po 1,5kg miały.

• Marthepl Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 26 tc, ale ciaza od początku wychodzi tydzień młodsza i waga 758g. Boję się żeby nie było hipotrofii, choć lekarz uspokaja i też mówi, że będzie mniejsza a najważniejsze, że przybiera systematycznie na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:04

NovaS lubi tę wiadomość

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gyn ogólnie mówiła żeby się nie przejmować jeżeli wszystkie inne pomiary są w porządku. Znajoma też tak miała że dziecko było tydzień młodsze a później nagle wyskoczyło szybciutko! 26tc to czas rozwoju więc bez stresu :) sprawdzajcie tylko regularnie i staraj się jeść sporo tzn dobrej jakości jedzenie inogranicz słodycze bo one nie dostarczają dziecku nic.

A czy twoja waga też idzie po mału do góry?

Marthepl lubi tę wiadomość

• Marthepl Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    U mnie gyn ogólnie mówiła żeby się nie przejmować jeżeli wszystkie inne pomiary są w porządku. Znajoma też tak miała że dziecko było tydzień młodsze a później nagle wyskoczyło szybciutko! 26tc to czas rozwoju więc bez stresu :) sprawdzajcie tylko regularnie i staraj się jeść sporo tzn dobrej jakości jedzenie inogranicz słodycze bo one nie dostarczają dziecku nic.

A czy twoja waga też idzie po mału do góry?
    Mam +4 kg, ale zaczynałam z niedowagą i niestety cukrzycą ciążową, w dodatku z Glukophage do 20 tc przez co nie moglam przytyć. O słodyczach nie ma mowy, jem ile wlezie oczywiście przy całkowitej kontroli cukrów i bilansowaniu posiłków, ale i tak się mega boję.
    W ogóle jestem po laparoskopii w kwietniu, nie odzyskałam wagi po operacji a zaszłam w ciążę, przez cukrzycę i trzymanie mega diety na początku jeszcze bardziej schudłam. A druga sprawa, że przez ostatnie 10 lat udało mi się przytyc tylko gdy jadłam pizze i takie jedzenie, nie mam tendencji do tycia w ogóle a nawet problem z tym :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:38

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem fanem fast foodow ale pizzę robi mi mąż w domu więc może jakieś bardziej kaloryczne potrawy?

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na USG 29+5 waga 1650, ale mój będzie duży 😂 nie przejmuj się, jak leżałam na patologii ciąży, to dziewczyna szła rodzić maleństwo z wagą 2480, chłopiec był zdrowy, tylko po prostu malutki :)

Marthepl, NovaS lubią tę wiadomość

preg.png
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to to kawał ciałka! Czym ty go karmisz :) ja jestem dokładnie w tym samym czasie 29tc 5 dni ale u mnie 1086g córeczka.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

• Asia444 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 tydzien i 1200g , ale lekarze mówią ze jest duzy.

NovaS lubi tę wiadomość

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Wow to to kawał ciałka! Czym ty go karmisz :) ja jestem dokładnie w tym samym czasie 29tc 5 dni ale u mnie 1086g córeczka.

Ogólnie to nie jem jakoś dużo, bo jestem po częściowej resekcji żołądka, więc nawet dużo nie zmieszczę, ale jem często co 2-3 godziny bo mam spadki cukru.

NovaS lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ