Jaka waga waszego maluszka?
-
U mnie 26 tc, ale ciaza od początku wychodzi tydzień młodsza i waga 758g. Boję się żeby nie było hipotrofii, choć lekarz uspokaja i też mówi, że będzie mniejsza a najważniejsze, że przybiera systematycznie na wadze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:04
NovaS lubi tę wiadomość
-
U mnie gyn ogólnie mówiła żeby się nie przejmować jeżeli wszystkie inne pomiary są w porządku. Znajoma też tak miała że dziecko było tydzień młodsze a później nagle wyskoczyło szybciutko! 26tc to czas rozwoju więc bez stresu sprawdzajcie tylko regularnie i staraj się jeść sporo tzn dobrej jakości jedzenie inogranicz słodycze bo one nie dostarczają dziecku nic.
A czy twoja waga też idzie po mału do góry?Marthepl lubi tę wiadomość
-
NovaS wrote:U mnie gyn ogólnie mówiła żeby się nie przejmować jeżeli wszystkie inne pomiary są w porządku. Znajoma też tak miała że dziecko było tydzień młodsze a później nagle wyskoczyło szybciutko! 26tc to czas rozwoju więc bez stresu sprawdzajcie tylko regularnie i staraj się jeść sporo tzn dobrej jakości jedzenie inogranicz słodycze bo one nie dostarczają dziecku nic.
A czy twoja waga też idzie po mału do góry?
W ogóle jestem po laparoskopii w kwietniu, nie odzyskałam wagi po operacji a zaszłam w ciążę, przez cukrzycę i trzymanie mega diety na początku jeszcze bardziej schudłam. A druga sprawa, że przez ostatnie 10 lat udało mi się przytyc tylko gdy jadłam pizze i takie jedzenie, nie mam tendencji do tycia w ogóle a nawet problem z tymWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:38
-
NovaS wrote:Wow to to kawał ciałka! Czym ty go karmisz ja jestem dokładnie w tym samym czasie 29tc 5 dni ale u mnie 1086g córeczka.
Ogólnie to nie jem jakoś dużo, bo jestem po częściowej resekcji żołądka, więc nawet dużo nie zmieszczę, ale jem często co 2-3 godziny bo mam spadki cukru.NovaS lubi tę wiadomość
-