X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Jaka waga waszego maluszka?
Odpowiedz

Jaka waga waszego maluszka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,

Jak z wagą u was?
    U mnie dziewczynka 29tyg - 1089g - gyn powiedziała że będzie malutka - zastanawiam się czy to nie za mało - bo na forum widziałam że dzieci ju po 1,5kg miały.

• Marthepl Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 26 tc, ale ciaza od początku wychodzi tydzień młodsza i waga 758g. Boję się żeby nie było hipotrofii, choć lekarz uspokaja i też mówi, że będzie mniejsza a najważniejsze, że przybiera systematycznie na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:04

NovaS lubi tę wiadomość

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gyn ogólnie mówiła żeby się nie przejmować jeżeli wszystkie inne pomiary są w porządku. Znajoma też tak miała że dziecko było tydzień młodsze a później nagle wyskoczyło szybciutko! 26tc to czas rozwoju więc bez stresu :) sprawdzajcie tylko regularnie i staraj się jeść sporo tzn dobrej jakości jedzenie inogranicz słodycze bo one nie dostarczają dziecku nic.

A czy twoja waga też idzie po mału do góry?

Marthepl lubi tę wiadomość

• Marthepl Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    U mnie gyn ogólnie mówiła żeby się nie przejmować jeżeli wszystkie inne pomiary są w porządku. Znajoma też tak miała że dziecko było tydzień młodsze a później nagle wyskoczyło szybciutko! 26tc to czas rozwoju więc bez stresu :) sprawdzajcie tylko regularnie i staraj się jeść sporo tzn dobrej jakości jedzenie inogranicz słodycze bo one nie dostarczają dziecku nic.

A czy twoja waga też idzie po mału do góry?
    Mam +4 kg, ale zaczynałam z niedowagą i niestety cukrzycą ciążową, w dodatku z Glukophage do 20 tc przez co nie moglam przytyć. O słodyczach nie ma mowy, jem ile wlezie oczywiście przy całkowitej kontroli cukrów i bilansowaniu posiłków, ale i tak się mega boję.
    W ogóle jestem po laparoskopii w kwietniu, nie odzyskałam wagi po operacji a zaszłam w ciążę, przez cukrzycę i trzymanie mega diety na początku jeszcze bardziej schudłam. A druga sprawa, że przez ostatnie 10 lat udało mi się przytyc tylko gdy jadłam pizze i takie jedzenie, nie mam tendencji do tycia w ogóle a nawet problem z tym :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:38

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem fanem fast foodow ale pizzę robi mi mąż w domu więc może jakieś bardziej kaloryczne potrawy?

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na USG 29+5 waga 1650, ale mój będzie duży 😂 nie przejmuj się, jak leżałam na patologii ciąży, to dziewczyna szła rodzić maleństwo z wagą 2480, chłopiec był zdrowy, tylko po prostu malutki :)

Marthepl, NovaS lubią tę wiadomość

preg.png
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to to kawał ciałka! Czym ty go karmisz :) ja jestem dokładnie w tym samym czasie 29tc 5 dni ale u mnie 1086g córeczka.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

• Asia444 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 tydzien i 1200g , ale lekarze mówią ze jest duzy.

NovaS lubi tę wiadomość

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Wow to to kawał ciałka! Czym ty go karmisz :) ja jestem dokładnie w tym samym czasie 29tc 5 dni ale u mnie 1086g córeczka.

Ogólnie to nie jem jakoś dużo, bo jestem po częściowej resekcji żołądka, więc nawet dużo nie zmieszczę, ale jem często co 2-3 godziny bo mam spadki cukru.

NovaS lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ