X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Lewatywa
Odpowiedz

Lewatywa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • _green.fox Nowa

Wysłany: 27 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Mam pytanie dotyczące lewatywy. Jak długo się wypróżniałyście po niej? Ja wczoraj o 6 nad ranem dostałam lewatywę bo miałam mieć wywoływany poród. Ta lewatywa trzyma mnie do dzisiaj. Miałam krótkie przerwy, ale niestety nadal mnie gna. Wczoraj dwa razy zemdlalam na toalecie. Boli mnie już wszystko, zwłaszcza odbyt, chyba nabawiłam się żylaków. Lekarze rozkładają ręce, powiedzieli, że nie wiedzą dlaczego tak na to zareagowałam ale uspokoili mnie tym, że przy kolejnej próbie oksytocynowej albo gdy akcja sama sie zacznie nie dostane juz lewatywy. Jak to było u Was?

• Jaś i Małgosia Debiutantka

Wysłany: 28 października 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię, ja akurat przy pierwszym porodzie miałam lewatywę i wypróżniłam się krótko po niej tylko raz. Być może twój organizm oczyszcza sie dodatkowo pomimo lewatywy, może ciało przygotowuje się do porodu. Lepiej teraz niż podczas parcia prawda? A co do bólu to czasem nawet przy biegunce boli odbyt z powodu dużej liczby wyproznien wiec to chyba normalne . Życzę Ci powodzenia i koniecznie daj znać jak poszło. U mnie 3 lata temu podali oksytocynę ale były zaburzenia w tętnie synka i żadnej akcji wiec zrobili szybko cc. Teraz jestem w 25 tc i obsesyjnie myśle o porodzie, boje się bo to nie takie oczywiste ze zrobią drugi raz cc a tak właśnie wolałabym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 01:05

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ