Lovely Baby Box
-
Hej dziewczyny:) chciałabym zapytać czy macie jakieś opinie na temat tych pudełek do spania dla dzieci i tych zestawow ogolnie:) poki co doszlam do tego, ze zestaw "czuly dotyk" czy "dopieszczony szkrab" to nie sa specjalnie oplacalne rzeczy bo te same rzeczy skompletuje sobie nawet w Smyku ze trzy razy taniej wiec tutaj raczej cene robi piekny wyglad i gotowosc zestawu jako prezent ale zastabawiam sie nad kupnem tego podstawowego zestawu, po to zeby spac z dzieckiem w jednym lozku ale bez ryzyka ze ja czy mąż niechcaco cos mu zrobimy. I w ogole takie pudelko wydaje sie dosyc praktyczne tylko pytanie czy jest wygodne i czy sprawdzilo sie u Was?"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
A tego kobiety w Skandynawii nie dostają za darmo, przydziałowo po porodzie? Na pewno jest to praktyczna rzecz, ale na sam początek, takie minimum minimorum, jeśli matka nie zdążyła z wyprawką Aczkolwiek dla mnie to bardziej taki gadżet dla spóźnialskich, albo mam wcześniaków, ewentualnie prezent Szczerze to cena mnie odrzuca, bo wiem, że za te same pieniądze można kupić normalne łóżeczko z materacem, pościelą, ręczniczek, kilka ubranek i gadżetów
-
Kokon wygląda mniej więcej tak:
Stosuje się go jako wkład do łóżeczka, które jest kilka razy większe niż niemowlak, żeby nasz maluch w łóżeczku "nie zginął". W tak ograniczonej przestrzeni (w kokonie) łatwiej jest malucha opatulić Można też - jak napisała koleżanka wyżej, włożyć go do własnego łóżka i wtedy maluch ma bezpieczną przestrzeń w łóżku rodziców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 08:29
-
O, wygląda fajnie:) dzięki za podpowiedź chyba faktycznie kupię kokon, myślę że jest bardziej praktyczny niż pudełko. Tzn. gdybym go dostała za darmo w ramach wyprawki tak jak w Finlandii to bym nie pogardziła ale za takie pieniądze to chyba jednak kokon wypada lepiej w tym zestawieniu:)"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-