łóżeczko-stylizacje
-
Czy Wy też jesteście na etapie, że macie już łóżeczko dla Waszego malucha, ale nie wiecie jeszcze do końca, jaką wybrać stylizację? Dla niezdecydowanych polecam post, w którym zebrałam wyniki swoich dotychczasowych poszukiwań w tym zakresie: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357515069,title,Wariacje-lozeczkowe,index.html
Liczę na Wasze sugestie, a także mile widziane zdjęcia Waszych stylizacji w komentarzach- może coś kogoś zainspiruje. -
My juz mamy lozeczko ale tak naprawde kompletnie go nie przystrajamy.
Takiemu malemu dziecku nie sa potrzebne takie rzeczy jak baldachimy, misiaczki itd - ono na to nie zwraca uwagi. To jest tylko dla nas i naszych oczu, zeby bylo ladnie dopiero pod koniec 2 miesiaca planujemy zalozyc taki stelaz z czyms dyndajacym, zeby mala miala na co patrzec i sie rozwijac. -
nick nieaktualnyfiska0 wrote:My juz mamy lozeczko ale tak naprawde kompletnie go nie przystrajamy.
Takiemu malemu dziecku nie sa potrzebne takie rzeczy jak baldachimy, misiaczki itd - ono na to nie zwraca uwagi. To jest tylko dla nas i naszych oczu, zeby bylo ladnie dopiero pod koniec 2 miesiaca planujemy zalozyc taki stelaz z czyms dyndajacym, zeby mala miala na co patrzec i sie rozwijac.
Zgadzam się, że nie ma sensu go bardzo dostrajać. Mam pytanie czy któraś z Was może polecić jakieś dobre kołderki dla dziecka. Dziecko urodzi się w kwietniu -
Jako mama 4-miesięczniaczki odradzam wszelkie przystrajanie Im mniej rzeczy w łóżeczku, tym lepiej. Na warsztatach z bezpieczeństwa malucha odradzano nam również wszelkie baldachimy i te materiałowe zabezpieczenia na szczebelki, bo są przypadki uduszenia dzieci. Najlepiej też nie mieć poduszki, bo najzdrowiej dla dziecięcego kręgosłupa jest na płasko
kasza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-