Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Macierzynski
Odpowiedz

Macierzynski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest? Aktualnie jestem na zasiłku macierzyńskim, do pracy nie wracam, bo miałam umowę tylko do dnia porodu (byłam zatrudniona na czas określony). W przyszłym roku chciałabym znowu zajść w ciąże, ale przed zajściem myślałam o pójściu do pracy i przepracować kilka msc, żeby w razie ciąży nie zostać bez pieniędzy przez te 9 msc. Orientujecie się może ile muszę przepracować na umowie na czas określony i nieokreślony, żeby dostać te pieniądze?

Osetta, Jagnam lubią tę wiadomość

• Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie po 30 dniach możesz iść na L4. Musisz oczywiście mieć ukończony 12 Tc i zaczęty 13 tc.
    W praktyce w większości takich wypadków ZUS podważa umowę i nie wypłaca chorobowego a co za tym idzie również macierzyńskiego. Oprócz tego wysyła wniosek do sądu o podejrzeniu popełnienia przestępstwa jakim jest wyłudzenie. Niestety przez takie osoby kobiety pracujące nawet rok są posadzane o pozornosc zatrudnienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ