X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Macierzynski
Odpowiedz

Macierzynski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest? Aktualnie jestem na zasiłku macierzyńskim, do pracy nie wracam, bo miałam umowę tylko do dnia porodu (byłam zatrudniona na czas określony). W przyszłym roku chciałabym znowu zajść w ciąże, ale przed zajściem myślałam o pójściu do pracy i przepracować kilka msc, żeby w razie ciąży nie zostać bez pieniędzy przez te 9 msc. Orientujecie się może ile muszę przepracować na umowie na czas określony i nieokreślony, żeby dostać te pieniądze?

Osetta, Jagnam lubią tę wiadomość

• Jagnam Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie po 30 dniach możesz iść na L4. Musisz oczywiście mieć ukończony 12 Tc i zaczęty 13 tc.
    W praktyce w większości takich wypadków ZUS podważa umowę i nie wypłaca chorobowego a co za tym idzie również macierzyńskiego. Oprócz tego wysyła wniosek do sądu o podejrzeniu popełnienia przestępstwa jakim jest wyłudzenie. Niestety przez takie osoby kobiety pracujące nawet rok są posadzane o pozornosc zatrudnienia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ