Nisko ułożona dzidzia
-
Od samego początku wszyscy wokół mówią mi, że mam bardzo nisko brzuch ale się tym nie przejmowalam ... Jestem w 32 tc i mam bardzo duże problemy z chodzeniem, bo mam uczucie, jakby malutka miała mi dosłownie wypaść i przyznaje że zaczęłam się martwić. Ginekolog w poniedziałek. Czy któraś z was też miała ten problem?
-
nick nieaktualnyMi też koleżanki mówiły, że mam nisko brzuch i czułam ciążenie na dole. Na usg w 31 tc lekarz zauważył skróconą szyjkę i ułożenie główkowe. Generalnie polecam poleżeć do poniedziałku i dowiesz się na wizycie czy wszystko ok, ale jeśli czujesz takie coś to nie forsuj się bo może Mała napiera na szyjkę.
-
nick nieaktualny
-
Mój maluch też jest nisko ułożony i już odczuwam dolegliwości pomimo, że to dopiero 28 tydzień. Też odczuwam bóle miednicy, ucisk i kłucie w dole brzucha. Najgorzej jest przy chodzeniu, bo po nim kłucie narasta i mam problem, żeby wejść po schodach. Staram się dużo odpoczywać. Mam nadzieję, że szyjka się trzyma. W czwartek wizyta.
-
Kłujący ból zaczął się u mnie jakoś dwa/trzy dni temu i dotyczy głównie lewej strony więc domyślam się, że moja mała akrobatka zaczęła prostować nogi i dostaję po żołądku (?) zwłaszcza, że pomaga apap. Chociaż ból sprawia też zmiana strony ale może to wina jej ciężaru ? Jutro mam nadzieję się dowiedzieć
-
Też mi się wydaję, że to może być kwestia tego, że dzieciaczki coraz większe. Ja czuję prawie non stop ruchy mojego. Jest bardzo ruchliwy. Jak nie kopie, to rusza nóżkami, napina się i wkłada mi rączki w pachwiny. Najbardziej czuję, jak leżę na bokach. On chyba tego nie lubi
-