Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Obrzęk warg sromowych
Odpowiedz

Obrzęk warg sromowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstydliwa sprawa trochę ale od jakiegoś tygodnia pojawił się u mnie obrzęk warg sromowych,bolesny i utrudniający życie. Czy któraś z Was miała podobny problem? Co pomogło?

• Marietta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, obrzęk i nawet lekkie zasinienie warg sromowych to typowy objaw dla żylaków w pochwie- niestety nie podpowiem jak się to leczy, pewnie już po ciąży dopiero jakąś heparyna albo diosmina... najlepiej zapytaj ginekologa :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie normalne pod koniec ciąży, nie ma co się martwić. Przejdzie jak urodzisz. Dziecko uciska naczynia krwionośne, stąd są obrzęki, a zwłaszcza w kroku bo tam napiera główka, szczególnie wtedy kiedy stoisz. Grawitacja :)

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • kasza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zejdzie po porodzie :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja, to normalne, ale warto ginowi powiedzieć - koleżanka miała podobnie i dostała jakieś zastrzyki z heparyny bodajże. Mała urodziła się zdrowa, a jej po porodzie minęło jak ręką odjął.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ