X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Odstawianie neoparinu
Odpowiedz

Odstawianie neoparinu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wdzięczna1996 Nowa

Wysłany: 17 maja, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, piszę do dziewczyn, które w ciąży przyjmowały neoparin lub inną heparynę. Do którego tygodnia robilyscie zastrzyki? Lekarz sugeruje aby je robić do końca 36 TC. ale mam obawy że coś się stanie z bobasem,.koleżanka była w podobnej sytuacji i przyjmowała przez całą ciążę i połóg. W internecie też krążą dwa powyższe zalecenia i sama już nie wiem co jest dobre, proszę o wasze doświadczenia ☺️

• Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiałam w 16tc, lekarz zalecił od razu odstawić, nie zmniejszając dawki, trochę mialam obaw, że odstawiam wszystko na raz (bo było tam więcej leków), ale finalnie czułam się bardzo dobrze, żadnych efektów odstawienia

Wdzięczna1996 lubi tę wiadomość

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam do końca ciąży i jeszcze kilka tygodni w połogu. Odstawienie było na dokładnie 1 dzień - brak zastrzyku w wieczór poprzedzający cc 😉 Ale u mnie były dwie cesarki na sucho, planowane, bez akcji porodowej, więc nie wiem jakie są standardy przy porodzie sn 🤔

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ