X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Picie kolagenu w ciąży
Odpowiedz

Picie kolagenu w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milka12 Nowa

Wysłany: 14 maja 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o bezpieczeństwo picia kolagenu wołowego z kwasem hialuronowym i wit C (preparat collarose) w ciąży, końcówka 6 miesiąca. Wyniki badań są w normie m, podstawowa suplementacja w ciąży oczywiście jest, ale pogorszył mi się stan cery i paznokci, włosy wypadają raz więcej raz mniej, ale też zrobił mi się bardzo duży cellulit i pękają mi naczynka na nogach. Niestety mój lekarz prowadzący nie ma wiedzy na ten temat więc nic nie podpowiedział 😞 boję się że im brzuch będzie większy tym będzie gorzej. Bardzo proszę o informację czy pijąc ten kolagen mogę zaszkodzić maluszkowi. Wiem że nie ma badań na ten temat, ale może któraś z Was ma doświadczenie i mogłaby coś podpowiedzieć. Źle się czuję z moim wyglądem, odbiera mi trochę to radość z ciąży. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 20:16

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ