Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Picie kolagenu w ciąży
Odpowiedz

Picie kolagenu w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milka12 Nowa

Wysłany: 14 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o bezpieczeństwo picia kolagenu wołowego z kwasem hialuronowym i wit C (preparat collarose) w ciąży, końcówka 6 miesiąca. Wyniki badań są w normie m, podstawowa suplementacja w ciąży oczywiście jest, ale pogorszył mi się stan cery i paznokci, włosy wypadają raz więcej raz mniej, ale też zrobił mi się bardzo duży cellulit i pękają mi naczynka na nogach. Niestety mój lekarz prowadzący nie ma wiedzy na ten temat więc nic nie podpowiedział 😞 boję się że im brzuch będzie większy tym będzie gorzej. Bardzo proszę o informację czy pijąc ten kolagen mogę zaszkodzić maluszkowi. Wiem że nie ma badań na ten temat, ale może któraś z Was ma doświadczenie i mogłaby coś podpowiedzieć. Źle się czuję z moim wyglądem, odbiera mi trochę to radość z ciąży. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 20:16

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ