X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Picie kolagenu w ciąży
Odpowiedz

Picie kolagenu w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milka12 Nowa

Wysłany: 14 maja 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o bezpieczeństwo picia kolagenu wołowego z kwasem hialuronowym i wit C (preparat collarose) w ciąży, końcówka 6 miesiąca. Wyniki badań są w normie m, podstawowa suplementacja w ciąży oczywiście jest, ale pogorszył mi się stan cery i paznokci, włosy wypadają raz więcej raz mniej, ale też zrobił mi się bardzo duży cellulit i pękają mi naczynka na nogach. Niestety mój lekarz prowadzący nie ma wiedzy na ten temat więc nic nie podpowiedział 😞 boję się że im brzuch będzie większy tym będzie gorzej. Bardzo proszę o informację czy pijąc ten kolagen mogę zaszkodzić maluszkowi. Wiem że nie ma badań na ten temat, ale może któraś z Was ma doświadczenie i mogłaby coś podpowiedzieć. Źle się czuję z moim wyglądem, odbiera mi trochę to radość z ciąży. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 20:16

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ