X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Picie kolagenu w ciąży
Odpowiedz

Picie kolagenu w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milka12 Nowa

Wysłany: 14 maja 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o bezpieczeństwo picia kolagenu wołowego z kwasem hialuronowym i wit C (preparat collarose) w ciąży, końcówka 6 miesiąca. Wyniki badań są w normie m, podstawowa suplementacja w ciąży oczywiście jest, ale pogorszył mi się stan cery i paznokci, włosy wypadają raz więcej raz mniej, ale też zrobił mi się bardzo duży cellulit i pękają mi naczynka na nogach. Niestety mój lekarz prowadzący nie ma wiedzy na ten temat więc nic nie podpowiedział 😞 boję się że im brzuch będzie większy tym będzie gorzej. Bardzo proszę o informację czy pijąc ten kolagen mogę zaszkodzić maluszkowi. Wiem że nie ma badań na ten temat, ale może któraś z Was ma doświadczenie i mogłaby coś podpowiedzieć. Źle się czuję z moim wyglądem, odbiera mi trochę to radość z ciąży. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 20:16

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ