X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Położenie główkowe
Odpowiedz

Położenie główkowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w którym tygodniu wasz dzidziuś obrócił się główka w dół ?

• Marmiz Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netta wrote:
    Cześć dziewczyny, w którym tygodniu wasz dzidziuś obrócił się główka w dół ?

Hej, u mnie w 31 tygodniu nadal leży poprzecznie. Lekarz mówił, że jest możliwość ręcznego " nastawienia" odpowiedniej pozycji. Na następnej wizycie, jeśli nadal nie będzie główkowego położenia, zapytam jak to wygląda w praktyce i czy to jest bezpieczne.

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim badaniu w 30 tygodniu, maluszek był już obrócony główką w dół.

preg.png
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już w 28 tygodniu w obecnej ciąży. Przy poprzedniej dopiero jakoś w 34! I to i tak był wtedy do prawie samego momentu porodu synek odwrócony plecami do moich pleców tj w pozycji główkowej tylnej.

• Rysia☺️ Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 31 tyg i pozycja miednicowa. Moja Gin dała czas małej na obrót do 37 tyg, kolejny krok to obrot zewnętrzny.

• Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek obrocil się dopiero w 34 tygodniu. Wykonywałam ćwiczenia na obrót, żeby mu pomóc. Nie wiem czy faktycznie to pomogło czy i tak miał taki plan, ale się obrócił, wczoraj potwierdziliśmy na usg. Też mnie to stresowało, bo większość dziewczyn pisało, że miały obrócone maluchy dużo wcześniej, ale jak widać nie ma zasady. :)

• Zonka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Moj byl obrocony w 32tc, ale zrobil psikusa i w 36tc wrocil do posladkowej. „Staje na rzesach” aby wrocil do pozycji wyjsciowej 😆😆

• Patrycja789 Znajoma

Wysłany: 27 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się że dzieci obracają się chwilę przed porodem. U mnie w każdej ciąży inaczej, teraz w 27 tygodniu główka w dole, ale nie wiem czy to ostateczne. W razie czego warto dowiedzieć się czy w Twoim szpitalu wykonuje się obrót zewnętrzny w 37 tygodniu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ