X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Położenie główkowe
Odpowiedz

Położenie główkowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w którym tygodniu wasz dzidziuś obrócił się główka w dół ?

• Marmiz Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netta wrote:
    Cześć dziewczyny, w którym tygodniu wasz dzidziuś obrócił się główka w dół ?

Hej, u mnie w 31 tygodniu nadal leży poprzecznie. Lekarz mówił, że jest możliwość ręcznego " nastawienia" odpowiedniej pozycji. Na następnej wizycie, jeśli nadal nie będzie główkowego położenia, zapytam jak to wygląda w praktyce i czy to jest bezpieczne.

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim badaniu w 30 tygodniu, maluszek był już obrócony główką w dół.

preg.png
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już w 28 tygodniu w obecnej ciąży. Przy poprzedniej dopiero jakoś w 34! I to i tak był wtedy do prawie samego momentu porodu synek odwrócony plecami do moich pleców tj w pozycji główkowej tylnej.

• Rysia☺️ Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 31 tyg i pozycja miednicowa. Moja Gin dała czas małej na obrót do 37 tyg, kolejny krok to obrot zewnętrzny.

• Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek obrocil się dopiero w 34 tygodniu. Wykonywałam ćwiczenia na obrót, żeby mu pomóc. Nie wiem czy faktycznie to pomogło czy i tak miał taki plan, ale się obrócił, wczoraj potwierdziliśmy na usg. Też mnie to stresowało, bo większość dziewczyn pisało, że miały obrócone maluchy dużo wcześniej, ale jak widać nie ma zasady. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ