Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Położenie główkowe
Odpowiedz

Położenie główkowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2025, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w którym tygodniu wasz dzidziuś obrócił się główka w dół ?

• Marmiz Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2025, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netta wrote:
    Cześć dziewczyny, w którym tygodniu wasz dzidziuś obrócił się główka w dół ?

Hej, u mnie w 31 tygodniu nadal leży poprzecznie. Lekarz mówił, że jest możliwość ręcznego " nastawienia" odpowiedniej pozycji. Na następnej wizycie, jeśli nadal nie będzie główkowego położenia, zapytam jak to wygląda w praktyce i czy to jest bezpieczne.

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2025, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatnim badaniu w 30 tygodniu, maluszek był już obrócony główką w dół.

preg.png
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2025, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już w 28 tygodniu w obecnej ciąży. Przy poprzedniej dopiero jakoś w 34! I to i tak był wtedy do prawie samego momentu porodu synek odwrócony plecami do moich pleców tj w pozycji główkowej tylnej.

• Rysia☺️ Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2025, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 31 tyg i pozycja miednicowa. Moja Gin dała czas małej na obrót do 37 tyg, kolejny krok to obrot zewnętrzny.

• Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2025, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek obrocil się dopiero w 34 tygodniu. Wykonywałam ćwiczenia na obrót, żeby mu pomóc. Nie wiem czy faktycznie to pomogło czy i tak miał taki plan, ale się obrócił, wczoraj potwierdziliśmy na usg. Też mnie to stresowało, bo większość dziewczyn pisało, że miały obrócone maluchy dużo wcześniej, ale jak widać nie ma zasady. :)

• Zonka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2025, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Moj byl obrocony w 32tc, ale zrobil psikusa i w 36tc wrocil do posladkowej. „Staje na rzesach” aby wrocil do pozycji wyjsciowej 😆😆

• Patrycja789 Znajoma

Wysłany: 27 marca 2025, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się że dzieci obracają się chwilę przed porodem. U mnie w każdej ciąży inaczej, teraz w 27 tygodniu główka w dole, ale nie wiem czy to ostateczne. W razie czego warto dowiedzieć się czy w Twoim szpitalu wykonuje się obrót zewnętrzny w 37 tygodniu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ