X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Poród
Odpowiedz

Poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ela266 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile średnio trwa poród? Jak to u was wyglądąło?

• Marmiz Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie trwał długo. Pierwszy w 40 TC - po przebiciu pęcherza płodowego po 2 godzinach dziecko było na świecie. Przed odejściem wód nie było żadnej akcji skurczowej.
    Drugi w 37 TC - wody same odeszły w nocy. Po godzinie dziecko się urodzilo. Dnia poprzedniego miałam potężną zgagę i trochę wymiotowałam. Wieczorem czułam lekki opasujący ból krzyża i podbrzusza.

Same akcje porodowe bardzo intensywne w bólu, ale z taką adrenaliną i tak szybko, że nie wspominam ich źle.

Niestety w obu przypadkach miałam nacięte krocze, chociaż dzieci nie były duże.

• Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 26 marca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety poród był wywoływany od zera praktycznie, 10 dni po terminie. Wszystko trwało 27 godzin... . Może urodzilabym 2 godziny wcześniej ale mały się cofnął i musieliśmy czekać z parciem. Synek nie był duży ale jak powiedziała moja ginekolog, mam bardzo napięte mięśnie dna miednicy i były trudności żeby się przecisnął, także nie obyło się od nacięcia krocza i napierania mi na brzuch przez położną. Nie miałam szczęścia z tym porodem :)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ