X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Poród Kraków Kopernika
Odpowiedz

Poród Kraków Kopernika

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katia11 Znajoma

Wysłany: 2 października, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy jest tu jakaś Pani która rodziła na Kopernika, chodzi mi o to co trzeba zabrać ze sobą dla dzidziusia no i dla mamy, raczej wiem ale chcę dopytać szczególnie o rzeczy dla dziecka. Chce zapytać jeszcze jak jest z przyjęciem do szpitala tzn ile dni przed planowanym porodem, oraz jak z opieką położnych, czy trzeba za to płacić? Nie jestem z Krakowa więc nie mam kogo zapytać. .

• KL Przyjaciółka

Wysłany: 10 października, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Kopernika niedawno:)
    Więc po kolei: dla dzidziusia w zasadzie tylko ubranka na wyjście, resztę szpital zapewnia tzn. pod ręką są pampersy, chusteczki, krem pod pieluszkę, ubranka
    Dla mamy są podkłady, podpaski poporodowe, majtki siateczkowe. Trzeba mieć swoje koszule porodową plus kilka do karmienia, szlafrok, klapki, kosmetyki, ręcznik, staniki do karmienia, ubrania na wyjście. Piszę z głowy na szybko, ale to tak z podstawowych rzeczy:) na ich stronie jest lista podana co zabrać więc można jeszcze to zweryfikować.
    Z plusów to w każdej sali jest laktator medela więc nie trzeba brać swojego.
    Jeśli masz swoje leki, które bierzesz można zabrać w oryginalnym opakowaniu, witaminy ciążowe itp.
    Ja miałam swój femaltiker, nie pamiętam czy był na oddziale, więc awaryjnie można ogarnąć).
    Warto zabrać jakieś przekąski bo jak to w szpitalu kolacja jest koło 17 a czasem ma się ochotę na coś jeszcze;)
    Jeśli chodzi o przyjęcie na oddział to to zależy od przypadku, jeśli wiesz, że będziesz mieć np. indukcję czy planowane CC to ustala się to odpowiednio wcześniej. Zakładam, że najpierw musiałabyś być w poradni patologii ciąży np. (tutaj się nie wypowiem). Jeśli nie masz wskazan opisanych wyżej, tylko po prostu wybrałaś ten szpital do porodu to przyjeżdżasz na izbę przyjęć i po badaniach jedzie się na porodówkę:)
    Co do położnej - generalnie jest oczywiście bezpłatnie, chyba że chcesz mieć dedykowaną położną wtedy warto zrobić risercz która jest polecana, ale imho tam wszystkie panie są fantastyczne (ja miałam dedykowaną i na priv mogę udzielić informacji).
    Chyba tyle, jak coś to pisz ;)
    Na FB jest grupa Rodzę w Krakowie, sporo wątków jest odnośnie SU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 20:41

• Katia11 Znajoma

Wysłany: 13 października, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź, jak mogę się z Panią skontaktować na priv.?

• KL Przyjaciółka

Wysłany: 14 października, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalam Panią do Przyjaciółek, powinna Pani mieć możliwość napisania do mnie wiadomości bezpośrednio ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 15:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ