przeplywy pępowinowe - jakie normy?
-
Wiem ze jest cos takiego jak centralizacja krążenia i jest ona wtedy gdy pi/ua < 1,1.. gdzies to wyczytalam ze to nie jest dobre a u mnie ua jest 0,83 ale moze to tez zalezy od wieku ciazy itd i moze zle cos zinterpretowalam... malo jest w necie o przpelywach a juz wcale nie ma czego takiego jak "normy przeplywow" zeby mozna bylo sprawdzic tak jak np normy wymiarow dziecka.. wszedzie piszą tylko ze albo są dobre albo złe ale nie piszą nigdzie jakie to są te dobre lub te złe do tego moja Mała ma skoki tetna w czasie ktg dochodzace do 170 i tez lekarze mowia ze norma a w necie pisza co innego... chyba za duzo czytam i analizuję musze zaufac lekarzom ale pod koniec ciazy ciezko bo juz sie tylko o tym mysli
-
Aleksia85 wrote:Wiem ze jest cos takiego jak centralizacja krążenia i jest ona wtedy gdy pi/ua < 1,1.. gdzies to wyczytalam ze to nie jest dobre a u mnie ua jest 0,83 ale moze to tez zalezy od wieku ciazy itd i moze zle cos zinterpretowalam... malo jest w necie o przpelywach a juz wcale nie ma czego takiego jak "normy przeplywow" zeby mozna bylo sprawdzic tak jak np normy wymiarow dziecka.. wszedzie piszą tylko ze albo są dobre albo złe ale nie piszą nigdzie jakie to są te dobre lub te złe do tego moja Mała ma skoki tetna w czasie ktg dochodzace do 170 i tez lekarze mowia ze norma a w necie pisza co innego... chyba za duzo czytam i analizuję musze zaufac lekarzom ale pod koniec ciazy ciezko bo juz sie tylko o tym mysli[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
A co do przepływów - Jeśli waga dziecka jest powyżej 10 centyla, to nie nie analizuj, tylko spokojnie czekaj na maluszka:)
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-