X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Przygotowanie do porodu i pierwsze miesiące z maleństwem
Odpowiedz

Przygotowanie do porodu i pierwsze miesiące z maleństwem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • amelka_27 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Przyszłe mamy! Szczególnie te co będą rodzić pierwszy raz :)

Powiedzcie jak się przygotowujecie to samego porodu jak i pierwszych miesięcy z maleństwem.'

Same książki?
    Kursy rodzenia analogowe czy też online?

Czy polecacie konkretne książki kursy online itp. ?

Podzielcie się! Żeby innym było łatwiej :)

oar8rjjgljk52u9a.png
  • WrednaZośka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Rodzę pierwszy raz. Ja czytałam książki - bardziej naukowe niż albumy z obrazkami jakich jest sporo... Chodziło mi o to z jakich etapów składa się poród, czego się spodziewać. POczątkowo człowiek jest przerażony i można np. ogólnie przewertować książkę a potem wracać do tematu z czasem.
    Książki można - a nawet polecam - znaleźć w lokalnych bibliotekach. Nie warto moim zdaniem kupować za dużo a na rynku jest pełno ciążowych i dzidziusiowych gadżetów, moim zdaniem trzeba się maksymalnie powstrzymywać.

Szkoła rodzenia - warto znaleźć darmową. Czytałam na poloznamama.pl że jest też taka z NFZ. My znaleźliśmy darmową organizowaną przez nasz szpital (Łubinowa Katowice)

Blogi - ja czytałam mamaginekolog i poloznamama

Filmiki - jest dużo - szkoła rodzenia online, ćwiczenia, czy wybrać pieluchy wielorazowe, jak trzymać dziecko .. wszystko :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ