Puchnięcie stóp
-
Hej, mam ten sam problem szczególnie w te upały. Wieczorem wkładam je do miski z zimną/ lodowatą wodą z solą do kąpieli stóp eukaliptusowo - miętową ( zapach dodatkowo chłodzi). Chociaż podobno na opuchliznę najlepsza jest magnezowa. Masuję też stopy masażerem lub ręką każdy palec od dołu (stawu) odzielnie. Mam też pumeks szklany i bardzo dbam, żeby nie było zrogowaceń, bo później mam uczucie gorących stóp w upalną noc, którego nienawidzę. Jeżeli chodzi o rozmiar to po prostu miałam jedne baleriny, rozmiar bodajże 41 i chodziłam prawie ciągle w nich, mimo, że przed ciążą 38. No i woda. Dużo wody do picia. A i zainwestowałam też w większe skarpetki ( jeżeli korzystasz) przed ciążąmiałam ten rozmiar bodajże 35- 39, to zakupiłam 39 - 42. Trochę czuję się jak taka zabawka z automatu, którą wkładało się do wody i ona rosła, ale takie uroki ciąży 😀
💔 poronienie/wrzesień 2022 -
Minevra Mg. wrote:Hej, mam ten sam problem szczególnie w te upały. Wieczorem wkładam je do miski z zimną/ lodowatą wodą z solą do kąpieli stóp eukaliptusowo - miętową ( zapach dodatkowo chłodzi). Chociaż podobno na opuchliznę najlepsza jest magnezowa. Masuję też stopy masażerem lub ręką każdy palec od dołu (stawu) odzielnie. Mam też pumeks szklany i bardzo dbam, żeby nie było zrogowaceń, bo później mam uczucie gorących stóp w upalną noc, którego nienawidzę. Jeżeli chodzi o rozmiar to po prostu miałam jedne baleriny, rozmiar bodajże 41 i chodziłam prawie ciągle w nich, mimo, że przed ciążą 38. No i woda. Dużo wody do picia. A i zainwestowałam też w większe skarpetki ( jeżeli korzystasz) przed ciążąmiałam ten rozmiar bodajże 35- 39, to zakupiłam 39 - 42. Trochę czuję się jak taka zabawka z automatu, którą wkładało się do wody i ona rosła, ale takie uroki ciąży 😀
Dziękuję, spróbuję z tą dolną kąpielą. Ja już muszę w butach męża chodzić codziennie spuchnięte. -
Mój lekarz to zbagatelizował, córka zmarła w 38tc.
Warto konsultować z innymi lekarzami.12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -