Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Puchnięcie stóp
Odpowiedz

Puchnięcie stóp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mbombolona Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo puchną mi stopy, do tego stopnia, że nie mieszczą się prawie w żadne buty. Czy macie podobny problem i jak sobie radzicie?

• Minevra Mg. Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam ten sam problem szczególnie w te upały. Wieczorem wkładam je do miski z zimną/ lodowatą wodą z solą do kąpieli stóp eukaliptusowo - miętową ( zapach dodatkowo chłodzi). Chociaż podobno na opuchliznę najlepsza jest magnezowa. Masuję też stopy masażerem lub ręką każdy palec od dołu (stawu) odzielnie. Mam też pumeks szklany i bardzo dbam, żeby nie było zrogowaceń, bo później mam uczucie gorących stóp w upalną noc, którego nienawidzę. Jeżeli chodzi o rozmiar to po prostu miałam jedne baleriny, rozmiar bodajże 41 i chodziłam prawie ciągle w nich, mimo, że przed ciążą 38. No i woda. Dużo wody do picia. A i zainwestowałam też w większe skarpetki ( jeżeli korzystasz) przed ciążąmiałam ten rozmiar bodajże 35- 39, to zakupiłam 39 - 42. Trochę czuję się jak taka zabawka z automatu, którą wkładało się do wody i ona rosła, ale takie uroki ciąży 😀

💔 poronienie/wrzesień 2022
  • Mbombolona Znajoma

Wysłany: 13 września 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minevra Mg. wrote:
    Hej, mam ten sam problem szczególnie w te upały. Wieczorem wkładam je do miski z zimną/ lodowatą wodą z solą do kąpieli stóp eukaliptusowo - miętową ( zapach dodatkowo chłodzi). Chociaż podobno na opuchliznę najlepsza jest magnezowa. Masuję też stopy masażerem lub ręką każdy palec od dołu (stawu) odzielnie. Mam też pumeks szklany i bardzo dbam, żeby nie było zrogowaceń, bo później mam uczucie gorących stóp w upalną noc, którego nienawidzę. Jeżeli chodzi o rozmiar to po prostu miałam jedne baleriny, rozmiar bodajże 41 i chodziłam prawie ciągle w nich, mimo, że przed ciążą 38. No i woda. Dużo wody do picia. A i zainwestowałam też w większe skarpetki ( jeżeli korzystasz) przed ciążąmiałam ten rozmiar bodajże 35- 39, to zakupiłam 39 - 42. Trochę czuję się jak taka zabawka z automatu, którą wkładało się do wody i ona rosła, ale takie uroki ciąży 😀

Dziękuję, spróbuję z tą dolną kąpielą. Ja już muszę w butach męża chodzić:) codziennie spuchnięte.

• Kreska41 Autorytet

Wysłany: 27 września 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz to zbagatelizował, córka zmarła w 38tc.
    Warto konsultować z innymi lekarzami.

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • MQ Nowa

Wysłany: 10 listopada 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    Mój lekarz to zbagatelizował, córka zmarła w 38tc.
    Warto konsultować z innymi lekarzami.
    Ale co było przyczyną ? Mocno Pani puchła

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ