X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr pulsowanie brzucha
Odpowiedz

pulsowanie brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała odczucie rytmicznego pulsowania w brzuchu? Na pewno to nie czkawka, bo pulsowanie jest szybsze i delikatniejsze, można je porównać do bicia serca. Co to takiego?
    (Jestem w 36tc, już 3 albo 4 raz czułam takie pulsowanie, bo czkawkę to już dawno czuję ;] )

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzius bawi sie pepowina i stad takie drgania tez miewam czasem od dluzszego czasu nic niepojacego;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Puglia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo, średnio raz dziennie, o różnych porach, od kilku tygodni (teraz jestem w końcówce 32). Zawsze mniej więcej po lewej stronie na dole. Na początku myślałam też, że to czkawka, ale nie jestem przekonana. Na następnej wizycie spytam lekarza. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś czułam takie pulsowanie podobne do pulsu czy bicia serduszka. Wczesniej tez czułam kilka razy. Na pewno nie jest to czkawka bo jest szybsze i bardziej rytmiczne. Spytam lekarza w pn, może nie wyśmieje że sobie coś wymyślam..

• Puglia Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii daj znak co powiedzial lekarz, ja mam wizyte dopiero 18go :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś lekarz powiedział mi, że to pulsowanie- to po prostu pulsowanie pępowiny, która cały czas pracuje. Ponoć nie wszyscy je odczuwają, ale że jestem dość szczupłą osobą jest to normalne. Tym bardziej że pępowina jest z przodu. Także przestaje sie martwić

MikanKulta lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ