Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Ruchy dziecka a położenie
Odpowiedz

Ruchy dziecka a położenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2025, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moja mała od 25 tygodnia leży ciągle pośladkowo, ostatnia wizyta w 31+2 nadal położenie pośladkowe, ostatnio mam wrażenie że się odwróciła ruchy nie czułam już w dole tak jak wcześniej tylko u góry i po bokach jednak znowu od 2 dni odczuwam też ruchy w dole. Czy przy ułożeniu główkowym czuliście, czujecie ruchy w dole brzucha ?

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
  • Paczula Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2025, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam ruchy najmocniej tam gdzie dziecko ma główkę - jak się potem okazuje na usg.

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2025, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Ja odczuwam ruchy najmocniej tam gdzie dziecko ma główkę - jak się potem okazuje na usg.

O, to ciekawe :) ja w dole czuje takie pływanie rybki od czasu do czasu i takie jakby lekkie szturchnięcia, u góry w okolicy pępka widzę jak brzuch faluje jak mała się przesuwa i jak leże na boku to czuję pod ręką na bokach coś jak się porusza nie wiem czy to ręką czy noga. W wtorek mam wizytę mam nadzieję że się odwróciła , ale ponoć odwrót w tym tygodniu jest nie do przeoczenia więc sama już nie wiem.

Paczula lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ