skurcze łydek
-
Witajcie Mamusie,
nie mogłam znaleźć odpowiedniego tematu, więc postanowiłam założyć nowy. Czy macie może jakieś sposoby na nocne skurcze w nogach ? Niestety kładzenie ich na poduszce, tak aby były wyżej niż głowa, już nie pomaga. Pomyślałam o żelazie czy magnezie dodatkowo, ale nie chcę przesadzić z dawkami bo tabletki prenatalne też je zawierają. Od kilku tygodni śpię dużo w dzień bo w nocy zaśnięcie zajmuje mi około 2h-3h.... Macie może jakieś sposoby na to i poratujecie w opresji ? Będę wdzięczna Pozdrawiam ! -
zobacz jaki magnez jest w tych tabletkach prenatalnych, bo jeśli tlenek, to tak jakby go nie było. Ja tez miałam problem ze skurczami, łykam magne b6 max, 4-5 tabletek dziennie, i jest dużo lepiej. To cytrynian magnezu, czyli najlepiej wchłanialny. I jeśli twoje tabletki prenatalne mają i magnez i zelazo to najlepiej w ogóle je zmień - nie można brać tych dwóch pierwiastków za jednym zamachem a conajnmniej 2-godzinnych odstępach.
-
Aktualnie biorę Mama DHA premium +, z tego co widzę to w składzie jest magnez i zgodnie z tabelą w ciągu dnia biorę 200mg. Faktycznie jest zapisany jako tlenek... Żelaza nie mają wcale.
BurzaHormonów, czyli uważasz, że powinnam jeszcze brać dodatkowo jakiś ? -
moja gin, mówi, że tego magnezu w Mama DHA jest niewiele; na wszelkie bóle mięśni i brzuszka też, kazała mi brać Magne B6, 3 razy dziennie, a jak jeszcze będzie bolało, to do 8 tabletek dziennie mogę spokojnie brać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 09:30
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -