Staniki do karmienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedy kupujecie/kupowałyście? Czytałam, że od 8 miesiąca piersi nie rosną i wtedy można kupić - czy potwierdzacie? Dodatkowo, czy faktycznie trzeba brać o miseczkę większe, bo po porodzie piersi tak bardzo urosną od mleka, że obecny rozmiar byłby za mały?
-
Kupiłam dwa przed porodem - nie nadawały się. Tak naprawdę dobrze, to dobrałam sobie po 2 miesiącach karmienia. No i zdecydowanie większe miski to były.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:42
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mam ze 20 koszulek z H&M takich do karmienia, które trzymają biust (nie takie luźne) i praktycznie nie noszę stanika od porodu Tylko jak z domu wychodzę gdzieś w gości czy coś załatwić, bo nawet do sklepu śmigam w tych topach. Trzymają tak dobrze, jak stanik, dla mnie rewelacja
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0190284007.htmlsznurowka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia zazdroszczę nie noszenia stanika po porodzie. Ja w dniu wypisu miałam taki nawał pokarmu, że nie wsadziłam biustu ani w stanik, ani w bluzkę w której przyjechałam do szpiala, jechałam zalana w t-szercie, a potem cały czas w staniku do karmienia i wkładkach laktacyjnych inaczej nie dało rady, zobaczymy jak będzie tym razem.Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Roxi, zdziwiłabyś się. Ja noszę 80H Freya (to naprawdę ogromna miska), w biuście mam ponad 112 cm, specjalnie kupiłam bluzki L na dzień, bo są ciaśniejsze i lepiej trzymają, a XL na noc. Normalnie noszę 44/46 rozmiar.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja rozmiar biustu 80F i ok 105 cm w obwodzie przy rozmiarze 38/40 i te topy o których pisze polkosia są super! Używałam ich podczas karmienia a teraz po zakończonym karmieniu lubię w nich spac nie trzymają biustu jak stanik ale zdecydowanie lepiej niz zwykły top
GRANAT, polkosia lubią tę wiadomość
-
A co sądzicie na temat biustonoszy do karmienia z fiszbinami? Szczerze mówiąc zamierzałam zaopatrzyć się właśnie w taki, ale wczoraj położna nastraszyła mnie, że mogą spowodować nawał pokarmu... Mam również dość duży biust jak na swoją posturę i jak zobaczyłam te miękkie, bawełniane bez fiszbin to obawiam się, że chodząc w takich mój biust się całkowicie zniekształci...
-
linka, ja miałam takie obawy jak ty. Mam spory biust przy dosyć drobnej posturze (teraz 70 G) i nigdy w życiu nie chodziłam w miękkich biustonoszach ani tym bardziej bez. Było mi zwyczajnie niewygodnie i niekomfortowo się w nich czułam.
Wczoraj wybrałam się na zakupy z zamiarem znalezienia stanika do karmienia z fiszbinami. Takiego, żeby wciąż wyglądać jak kobieta i nie wstydzić się w nim wyjść do ludzi Brafitterka trochę jednak odarła mnie ze złudzeń Postraszyła zatykaniem kanalików mlekowych przez fiszbiny, uświadomiła, że rozmiar biustu po porodzie będzie się zmieniał (nawet w trakcie jednego dnia), więc o wiele rozsądniejszym rozwiązaniem będzie zakup miękkiego stanika na początek.
Walczyłam i oczywiście przymierzałam i takie, i takie, ale ostatecznie zdecydowałam się na miękki, ze sporą możliwością regulacji. Jest zaskakująco wygodny i, co ważne, wygląda całkiem nieźle nawet pod bluzką, a cycki nie zwisają
O tym, czy się sprawdzi w akcji, przekonam się już wkrótce
Usztywniany kupię być może później, jak laktacja się unormuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 18:57
-
Dowiedziałam się też przy okazji, że biustonosz do karmienia najlepiej wybierać już w 9. miesiącu. Trzeba brać pod uwagę, że musi być zapas miejsca w miseczkach (tak, żeby piąstka weszła), a z kolei pod biustem regulacja musi umożliwiać zwężenie w stosunku do obecnych rozmiarów Czyli zakładamy, że troszkę schudniemy Jeśli przymierzając zapinamy się na najciaśniejsze haftki, to znaczy, że biustonosz jest za duży.
-
Ja wczoraj zrobiłam jeszcze mały research w internecie i znalazłam coś, nad czym zaczynam się zastanawiać... Staniki dla matek karmiących z panache superbra. Fakt, cena trochę wysoka, ale mam od nich 2 modele sportowe i byłam nimi zachwycona (bo teraz oczywiście nie wchodzę), więc mam nadzieje, że tymi do karmienia też się nie rozczaruje. A na fiszbiny może faktycznie przyjdzie czas... W ogóle to mam nadzieję, że kiedyś wróci mój dawny rozmiar biustu
A jak można spytać Leticia, zdecydowałaś się na jakiś konkretny model/firmę tego bawełnianego skoro dobrze w nim wyglądasz, a chyba masz gorzej niż ja (70 F jak na razie ? Słyszałam też, że lepiej od razu mieć 2 na zmianę...
Ja chciałam sie wybrac już w przyszłym tygodniu (33 tc) do salonu z brafitterka, ale może faktycznie się z tym wstrzymam jeszcze trochę... Jakoś ostatnio zaczynam chyba odczuwać syndrom "wicia gniazda" i wszystko już bym chciała mieć pozapinane na ostatni zamek... Łącznie ze stanikami! -
Podpinam sie pod pytanie Werix czy małe biusty musza sie przejmowac stanikiem do karmienia czy np. takie z allegro za ok 20 zl zwykle bawelniane sa ok czy czegos im brakuje?http://allegro.pl/80b-biustonosz-stanik-do-karmienia-bawelniany-i6396551565.html
Znalazlam taki np i sie zastanawiam czy nie zamowic."Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1 -
Werix wrote:A jest tu kto z małym biustem? Ja przed ciąża miałam małe B a teraz mam co najwyżej duże B, więc niewiele się zmieniło (28tc). Oczywiście z zakupem stanika wstrzymam się, ale jestem ciekawa co małym biustom się sprawdziło.
Mam dokładnie tak samo Chciałam sobie kupić jakiś do szpitala, ale nie wiem, czy ten biust jeszcze urośnie? Czy B nadal będzie dobre? Nie wiem jaki rozmiar kupić.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)