Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › Torbiel na jajniku u dziewczynki 32 tc
Odpowiedz

Torbiel na jajniku u dziewczynki 32 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś miał już taki problem? 3 tyg temu na usg wszystko było ok, dziś lekarka zobaczyła torbiel na jajniku u córeczki. Podobno zaraz po urodzeniu się wchłania ale ja bardzo się zaczęłam martwić. Prośba o opinie jeśli ktoś już się z tym spotkał.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej zajomej dziecko miało kilka torbieli w główce i wchłonęły się jakiś czas po porodzie, jezdzila z nimi na kontrolę. Moze to trochę inny przypadek, ale wchłonęły się więc myślę że na jajniku też się wchłonie

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, lekarka mówiła że to często się zdarza i samoistnie znika. Przyczyną jest podobno burza hormonów u matki. Ale jednak wolałabym żeby tego nie było. Ehhh

• YenneferVengerberg Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcia kolezanki to miala-torbiele na jajnikach. Wszystko sie wchlonelo po porodzie.
    Natomiast corka siostry miala torbiele na glowie. Tez nie ma po nich sladu.

Yennefer
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadza sie my po porodzie a juz na koniec ciąży na usg nic nie bylo nie potrzebnie lekarka mnie wystraszyla bo inny lekarz mowil ze nie uznaje sie tego nawet za nieprawidłowość bo wszystko sie wchłania a dzieje się tak przez hormony matki. Pozdrawiam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ