Ułożenie pośladkowe 37 tc
-
Nie mogę nigdzie znaleźć takiego oto wątku więc zakładam nowy. Dziewczyny których dzieci w brzuszku na tak późnym etapie nadal mają główkę u góry, zgłoście się Czy to już przesądzone że bedzie cesarka? czy jeszcze dziecko może się obrócić, jak myślicie?Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
To zależy ile ma jeszcze miejsca w brzuszku. U mnie co prawda w 33tc jest już ułożona główką w dół, ale moja znajoma miała taki przypadek ze podczas wizyty u lekarza dziecko było ułożone główką do dołu a przed porodem okazało się ze spowrotem się odwrocilo i musiała mieć cesarke. Słyszałam też ze dzieci w pierwszej ciąży odwracają się szybciej ale generalnie do 37tc powinny się już odwrócić.
-
Dokładnie to moja pierwsza ciąża, więc jestem zdziwiona ze sie nie obróciła, wszystkie znajome w 8 miesiacu juz mialy poodwracane dzieci Lekarz mówił ze jeszcze troszke ma miejsca, ale szanse są małe, skoro do tej pory ani razu nie była głową w dół.Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Masz jeszcze wizytę przed porodem? Żeby lekarz sprawdził czy się obrocila? Widziałam gdzieś na forum ze dziewczyny pisały ze w niektórych szpitalach praktykują jeszcze jakiś masaż brzucha czy coś takiego żeby odwrócić dziecko w brzuchu matki. Wiem że taka metoda jest już od dawna niedozwolona a jednak ja stosują. Ja z dwojga złego wolała bym już ta cesarke.
-
Tak, wizytuje za 2 tygodnie Jeśli nic sie nie zacznie dziać szybciej, na dniach odstawiam luteinę i mam nadzieje ze to nie bedzie miało wpływu na ''wywołanie'' porodu Słyszałam o tym obracaniu przez brzuch ale podobno jest to ryzykowne, lekarz ani słowem nawet o tym nie wspomniałAlicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Tak, wizytuje za 2 tygodnie Jeśli nic sie nie zacznie dziać szybciej, na dniach odstawiam luteinę i mam nadzieje ze to nie bedzie miało wpływu na ''wywołanie'' porodu Słyszałam o tym obracaniu przez brzuch ale podobno jest to ryzykowne, lekarz ani słowem nawet o tym nie wspomniał
-