X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr urlop po urlopie macierzyńskim/rodzicielskim
Odpowiedz

urlop po urlopie macierzyńskim/rodzicielskim

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny orientuje się któraś z was jak to jest z urlopem w pracy? Dokładnie chodzi mi o to, że pracowałam kilka miesięcy na umowe zlecenie, a w listopadzie 2015 dostałam u tego samego pracodawcy umowę o pracę na czas nieokreślony. Przepracowałam 2 miesiące i od stycznia 2016 juz byłam na zwolnieniu w ciąży ( niestety od samego początku ciaża była problematyczna..) Urlop rodzicielski konczy mi się 14 sierpnia i zastanawiam się czy po tak krótkim stażu przysługuje mi jakis urlop u pracodawcy, zebym do konca sierpnia mogła wykorzystac? Kilka osób mówiło mi, ze na zwolnieniu lekarskim też się naliczają dni do urlopu. Wiecie może jak to jest?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas l4 naliczany jest urlop. Weź pod uwagę tylko fakt, że pracodawca nie musi się zgodzić na wykorzystanie urlopu bezpośrednio po macierzyński.trzeba to dogadać z pracodawca.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracodawca musi Ci umożliwić wykorzystanie urlopu z ubiegłego roku do końca września, za odmowę grożą mandaty. Urlop masz naliczany od dnia podpisania umowy o pracę w wymiarze należnym zgodnie z kodeksem pracy. Skontaktuj się z działem kadr w swojej firmie i ustal z nimi na jakich zasadach możesz wykorzystać ten urlop :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamą_Być Nowa

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam pytanie jak wogóle to wygląda z urlopem macierzyńskim a później rodzicielkim..
    Od początku ciąży jestem na L-4 pracuje na umowie o prace na czas nieokreslony.
    Za ubiegły rok mam niewykorzystany cały urlop (wiec zostało mi 26dni!) + oczywiście za ten rok się nazbiera...
    Jak to w kolejności wygląda? Najpierw macierzyńki i rodzicielski? Jeśli tak to ile?
    A pozniej muszę wybrac zaległy stary urlop?

Pozdrawiam :)

Mamą Być...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ