X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr USG prenatalne III trymestr
Odpowiedz

USG prenatalne III trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może pomożecie: współczynnik mózgowo-pępowinowy w 29 tc + 2d wyszedł 1,41 (tętnica pępkowa: 1,29; tętnica środkowa mózgu 1,82). Wiem, że to jeszcze w normie, ale trochę niepokoi mnie taka niska wartość - jest w dolnej granicy normy. Lekarz mówił, że wszystko jest ok. Trochę miałam komplikacji w ciąży, masę leków na początku i trochę leków teraz :(

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lekarz mówi Ci, że jest OK, a Ty i tak się martwisz to nasza opinia będzie dla Ciebie bardziej wiarygodna i Cię uspokoi? ;)

Może spróbuj w ten sposób: długo starałaś się o kolejnego brzdąca, doszłaś już tak daleko - co ma być to będzie, a będzie dobrze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat u lekarza nie dopatrzyłam tego wyniku, ogólnie hasło było, że wszystko ok. A wcześniej już nie jeden raz więcej dowiedziałam się tutaj, niż u lekarza ;)

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ