usg w 3 trymestrze
-
Dziewczynki , w którym tygodniu miałyście usg w 3 trymestrze? Ja następną wizytę mam w 32 tygodniu i zastanawiam się czy lekarz wykona. Chodzę prywatnie i jestem zadowolona. Tylko martwi mnie czemu lekarz robi tak rzadko usg. wiem ,że sa trzy obowiązkowe w ciąży. Pierwsze miałam w 7 tygodniu potwierdzające ciąże. Później w 12 i 21. Kiedyś podpytałam lekarza to powiedział,ze będzie robił .
-
SSunny' - ja miałam w skończonym 32 tygodniu. Badane były wszystkie przepływy, serce, narządy wewnętrzne, wymiary dzidziaka itp.
Z tego co się orientuję, powinno się to usg zrobić między 28 a 32 tygodniem - później dziecko może być już za duże na wszystkie pomiary. Najlepiej zapytaj lekarza kiedy planuje je wykonać. -
ja USG III trymestru będę miała jutro to będzie 29t5d ciąży.
Chodzę prywatnie i na każdej wizycie bada mnie ginekologicznie i robi usgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 11:04
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Ja chodzę na NFZ i w III trymestrze miałam USG w 32 tygodniu, ale lekarz powiedział, że dobrze by było zrobić jeszcze w 38 tugodniu żeby sprawdzić jak położony jest maluszek i ile waży mniej więcej, ale za to ostatnie musiałabym zapłacić. A jeśli chodzi się na wizyty prywatnie to zawsze można poprosić o wykonanie USG.
-
Ja chodzę też na NFZ i ostatnio nie miałam USG w ogóle,musiałam iść prywatnie bo menda "sprzętu nie miała".Ale byliśmy super zadowoleni z połówkowego (nagranie 4 d,mąż się popłakał jak małe dziecko, bo synek). Chcemy właśnie iść jeszcze raz prywatnie ok 30 tygodnia.Wszystko zależy od lekarza...myślę że prywanie ci zrobią na pewno, nfz już niekoniecznie.
-
Morrigan wrote:Chodzę na NFZ i mam usg na każdej wizycie ☺ dostaję zdjęcie maleństwa i ginekolog pokazuje mi na ekranie co gdzie jak i dlaczego
USG a USG III trymestru to totalnie inna sprawa...👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:USG a USG III trymestru to totalnie inna sprawa...4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
Ja idę jak będę miała 29+5.Na początku chciałam nie iść bo I i II wyszły ok,ale się zapisałam ze względu na skoki ciśnienia,wolę sprawdzić łożysko u mnie jest aurat 200 zł ale w innej placówce biorą 400src="https://pomagam.pl/a3r9fk/widget/large/"></iframe>
-