waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas 31 i 1 dni waga 1780. Lekarz powiedzial ze maly o 6 dni starszy niz powinien. Dodatkowo 2 stopien dojrzalosci lozyska i maly zaczyna wchodzic w kanal. Dostalismy informacje ze moze wyjsc o wiele szybciej niz sie spodziewamy. Zalecili kontrole co 2 tygodnie.roxi661
-
nowatorka wrote:Gratulacje! Super, dajesz nadzieje. Wiec nie bylo tych "4 kg lub wiecej" jednak
Jak sie rodzilo?
Przeczytalam na czerwcowych. No troche sie pomeczylas ale niezle z ta waga jak dawali ci nawet 4400ehh moze u mnie tez tak bedzie...
A moge cie o cos spytac? Bo piszesz ze mialas zzo a potem cc. Do cc potem jak cie znieczulali? Kolejnym znieczuleniem? Nie klocilo sie ono z zzo?
Nowatorka do zzo wkul mi sie w kręgosłup lekarz i zalozyl cewnik i na barku przykleil mi taki maly zbiorniczek połączony z zylka do kręgosłupa i w ten cewnik ni dopuszczal dawki
Nie chce nikogo straszyć ale do cc dal mi za mala dawkę i chirurg zaczął ciąć a ja czuje i w krzyk i wtedy mnie szybko uśpili bo chyba widzieli moja reakcje i wybudzili jak byla juz mala. Szok
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
A co do wagi to jak miała rzekomo ważyć 4400 to mówili ze cc a potem powtórzyli USG ze 3900 i mówią ze pewnie ma 4000 to jestem wysoka i moge rodzic naturalnie ehh nie wiem co to ma do rzeczy. A moj skarb wazyl 3700 czyli nadzwyczajnie normalnie. Wiec nie sugerujcie sie waga z USG ja tyle stresu niepotrzebnie. Choc gdyby nie ponowili u mnie USG to od razu miałabym cc bo myśleliby ze aż tyle wazy.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc
3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia mi tez moj gin ciagle powtarzal ze jestem wysoka jak wspominalam o duzej wadze dziecka. I tez nie bardzo wiem co to ma wspolnego ale widocznie cos ma
Ale niezle z tym znieczuleniem do cc. Dobrze ze szybko cie uspili
A ile byla dluga twoja coreczka tak z ciekawosci? -
Niuniusia wrote:A co do wagi to jak miała rzekomo ważyć 4400 to mówili ze cc a potem powtórzyli USG ze 3900 i mówią ze pewnie ma 4000 to jestem wysoka i moge rodzic naturalnie ehh nie wiem co to ma do rzeczy. A moj skarb wazyl 3700 czyli nadzwyczajnie normalnie. Wiec nie sugerujcie sie waga z USG ja tyle stresu niepotrzebnie. Choc gdyby nie ponowili u mnie USG to od razu miałabym cc bo myśleliby ze aż tyle wazy.
Nie strasz mnieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nowatorka wrote:Mam nadzieje ze sie rozkreci
tymczasem chodze sobie z moim po sklepach.
Dobrze, że z kimś jesteśtylko żeby wody Ci teraz nie odeszły
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nowatorka wrote:Odszedl mi czop z krwia i mam skurcze ale niebolesne
Urodziłam dzień po tym, jak zacząl mi odchodzić czop i dostałam delikatnych skurczy. Czop najpierw odchodził zabarwiony na kolor kawy z mlekiem a pozniej stopniowo zabarwiał się krwią. Przyjechałam do szpitala o 5 w nocy, rozwarcie 1cm i dopiero nastepnego dnia do 12 zwiekszyło sie do 2,5 cm i skurcze juz byly konkretne, co 5-7 min, bolące bardzo. O 12 wzieli na porodowke, podłączyli oxy i o 17, po wielkich bólach i chwilach załamki calkowitej urodziłam. To byl 38+6. Także zaczelo sie identycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 13:46
nowatorka lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nowatorka wrote:Niuniusia mi tez moj gin ciagle powtarzal ze jestem wysoka jak wspominalam o duzej wadze dziecka. I tez nie bardzo wiem co to ma wspolnego ale widocznie cos ma
Ale niezle z tym znieczuleniem do cc. Dobrze ze szybko cie uspili
A ile byla dluga twoja coreczka tak z ciekawosci?
57 cm:)nowatorka lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc3700g 57 cm
[/url]
No jest cukieras
Dzięki
http://static.pokazywarka.pl/i/6727316/307719/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6727316/311541/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6727316/977805/image.jpg
Jak odchodzi sluz podbarwiony krwią to na 90% jest już poród w ciągu kilku - kilkunastu godzin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 22:08
Martynka30 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
Brązowy nie bardzo, podbarwiony na różowo-czerwono zwiastuje szybki poród. Po odejsciu brązowego czopa do akcji porodowej moze minac nawet 3,4 tyg ;p Nie wiadomo, poród to jedna wielka niewiadoma. Nawet jak masz skurcze regularne, bolące i jestes pewna ze to porod to nagle skurcze mogą sie wyciszyć i sie okazuje ze to przepowiadające byly i porod jeszcze nie nadszedl. U mnie jeszcze zwiastunem porodu byly wlasnie te przepowiadające - budzily mnie czasem w nocy i jeden albo dwa mocne dostawalam na rano - od 37 tyg z kazdym dniem byly coraz mocniejsze i tego 39+5 (przedzien porodu) na rano byl tak mocny i dlugi, ze stwierdzilam ze jesli tak bolące skurcze jeszcze beda bardziej bolące to sobie tego nie wyobrazam. I tego samego dnia sluz na wkladce zaczal przybierac kolory, najpierw byl koloru latte, przechodzil w brąz i pozniej, w nocy byl juz podbarwiony krwisto. Aa i wody nie odeszly, dopiero worek przeciela dr na skurczach partych... A i kazdy porod inny...Bartuś❤️
Bylam pol nocy i caly dzien na oddziale polozniczym, ciagle podlaczone ktg, co jakis czas badanie na fotelu i przez caly ten czas nikt nie byl w stanie mi powiedziec czy ja rodze czy nie, ani polozne ani lekarze. Wszyscy mowili "nie wiadomo, trzeba czekac" - to dopiero wnerwialo (bez przerwy mialam skurcze od poprzedniego dnia, nocka nieprzespana, wszystko obolałe i lekarze, ktorzy nie wiedza czy rodze czy nie - masakra)Bartuś❤️
To przewidywanie wagi w USG jest bardzo stresujące. Mój dzidzius od początku ciąży wymiarami był o tydzien większy. Trafiłam do szpitala z zagrażającym porodem przedwczesnym w 31/32 tyg i robiono mi dwa razy USG. Na jedynym wyszło 2200g i lekarz sie spinał ze takie duże dziecko itp a na drugi dzień inny mi wyliczył 1960g i mówił że spore ale wszystko ok skoro od początku rośnie symetrycznie więszke. Patrząc po znajomych to często się mylą przed porodem o 500-600g i tylko wprowadza się niepotrzebną spinke i stres. Najgorzej jeśli z powodu błędnego pomiaru zrobią niepotrzebnie cięcie a dzidzia rodzi się jak najbardziej normalnych rozmiarów. Trzeba się nastawiać pozytywnie
urodzę i tyle ! Już nie bede sie zastanawiać ile to maleństwo ma zamiar jeszcze przytyć do porodu....
bluszczynka