waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlala wrote:w 35+3 synek waży 3kg, przytył w miesiac 1,1kg, doktor wróży dziecko powyżej 4kg jeśli donoszę do 40t. Życzył mi żebym nie donosiła
-
ciri22 wrote:Czy dziecko rowno rosnie? Znaczy wszystki parametry sa na ten sam tydzien? bO u mnie 35+2 bylo tez 3kg i juz panika wsrod lekarzy
Raczej równo, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. Główka i kość udowa 3-4 dni do przodu od terminu, a brzuszek na 2 tyg do przodu, ale lekarz mówi, ze nawet do 3 tyg jest norma +/-
Właśnie lekarz napomknął, ze dobrze byłoby rodzić wcześniej, ale z powodu chorobowego mojej gin to nie był lekarz prowadzący moją ciążę. Właśnie nie wiem przez to co dalej, moja doktor wraca za 2 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:56
-
nick nieaktualnyU mnie głowa i brzuszek 2tyg do przodu, kosc udowa dokladie z terminem porodu. Na opisie napisal tylko ze makrosomia plodu i wielowodzie. W sumie to nie wiem na jakiej podstawie. Po prostu powiedzial ze dziciak ogromny. Byłam we wtorek na ip to mi nawet dziecka nie zmierzyli bo niby nie ma takiej potrzebyy (czyli nie biora pod uwage pomyłki lekarza)
A co do tycia moja w 5 tygodni przytyla 1300g czyli podobbnie do Twojego dziecka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W 37+5 moja miała 3800, wszystkie wymiary wychodzą na 2 tygodnie do przodu. We wtorek mam kolejną wizytą i lekarz zapowiedział, że jeśli do tego czasu sama nie zechce wyjść, to skieruje mnie na cesarkę, bo pewnie przekroczy już 4kg. Od początku wymiarami jest do przodu i większa, ale nigdy lekarz nic nie mówił o makrosomii, cukrzyca też mi nie wyszła. Mówi jedynie, że to genetyczne, bo ja się też duża urodziłam (4340g, 59cm).
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Od początku mój maluch był nieco większy niż wskazywał na to tydzień ciąży. Boom wzrostowy miał ok 30 tygodnia. Wtedy po badaniach prenatalnych lekarz przewidywał wagę nawet do 4300.
Na początku marca miałam USG u mojej ginekolog i maluch wyszedł 3100g - środek normy dla danego tygodnia. 5 dni później w szpitalu miałam USG (trafiłam na kilka dni na patologię) i było niecałe 3200g. Teraz u ginekologa wyszło 3500g, ale jak sama stwierdziła, jest to już jest na pewno przekłamane, bo młody leży tak, że ciężko go zmierzyć.
Tak czy inaczej obawiałam się dużego dziecka, a wychodzi na to, że jednak nie dobije nawet do 4kg.. ufff (wczoraj minął mi termin). -
nick nieaktualnyciri22 wrote:U mnie w 30+2 bylo 1680g
w 35+3 juz 3030g, makrosomnia plodu i wielowodzie
Wystraszylas mnie, mój dzisiaj po badaniu 3200, ale lekarz ni nie mówił o makrosomii. Podobno duży brzuszek i głowa? Nie wiem czy to coś złego czy tak po prostu powiedziala -
nick nieaktualnyNynka wrote:Wystraszylas mnie, mój dzisiaj po badaniu 3200, ale lekarz ni nie mówił o makrosomii. Podobno duży brzuszek i głowa? Nie wiem czy to coś złego czy tak po prostu powiedziala
-
nick nieaktualny
-
W 32 tc młody został obliczony na 1930g, docelowo ma mieć ok. 3800. Wszystkie wymiary w odpowiednich proporcjach. Geny chyba faktycznie dużo robią, u mnie w rodzinie raczej małych noworodków nie było, od przeciętnych do bardzo dużych (rekord - ponad 5 kg).4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018