waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak czytam i sama jestem przerażona. Mi lekarz na wizycie zmierzył córkę (32+4dni), że waży 2400g, że to będzie spora dziewczyna. Sama jestem drobna. Moja waga początkowa to 48 kg, przytyłam już 17kg. Martwię się, że będę miała problem z urodzeniem jej...
-
Dowiedziałam się na usg w 32 tygodniu, że nasza dzidzia waży już prawie 2600..lekarz mówi że szykuje się na ponad 4kg. Muszę wykonać znów obciążenie glukozą, jeśli tam będzie wszystko ok to nie mam pojęcia czemu taka waga. Moje bmi zawsze było w normie i nigdy nie miałam nadwagi. Mam za to hashimoto i codziennie wciskam w siebie porcję hormonów. No ale to wręcz nakazane przy tej chorobie.
Czy duża waga dziecka może świadczyć o jakiejś chorobie?
Pierwsza ciąża wyczekiwana,
Hashimoto + niedoczynność tarczycy,
ANA2 dodatnie, dyskopatia
12tydz. krwotok i krwiak - opanowany
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej -
U mnie maleństwo na ostatniej wizycie w 31+0 wg USG ważyło 1680. Prognozowana waga wg prenatalnych to ok. 3kg. Do tej pory na wszystkich poprzednich wizytach lekarka zawsze mówiła że mały jest dość spory, a od 3 prenatalnych wychodzi że jednak nie Ważne że rośnie i bryka
-
Kodora wrote:U mnie maleństwo na ostatniej wizycie w 31+0 wg USG ważyło 1680. Prognozowana waga wg prenatalnych to ok. 3kg. Do tej pory na wszystkich poprzednich wizytach lekarka zawsze mówiła że mały jest dość spory, a od 3 prenatalnych wychodzi że jednak nie Ważne że rośnie i bryka
U mnie 32+1 córeczka ważyła 1718g więc niewiele więcej niż Twoje dziecię, a ciąża starsza. Lekarz powiedział, że to jest ok i nie za mało. Także w 40tc powinno być 3200.
Jak widać co lekarz to inna opinia. -
Hej dziewczyny,
Ja też potrzebuje pomocy, a mianowicie mam dysproporcje w biometrii dzidziusia. USG miałam wczoraj w 28tc:
BDP - 77,5mm - 31,1tc
HC - 275,4mm - 30,1tc
AC 230mm - 27,3tc
FL - 53,9mm - 28,4tc
Bardzo stresuje mnie ta różnica między HC i BDP, a AC. To ponad 3 tygodnie różnicy. Przy tych wymiarach mój synek waży 1200g
Proszę o pomoc. Już sobie załatwiłam dodatkowe usg, ale to dopiero za dwa tygodnie. Zwariuje do tego czasu. Już się naczytałam o niedożywieniu, niedotlenieniu itd.
A muszę dodać, że przyjmuje neoparin 0,6 i acard. Przepływy wg lekarza są ok.20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g
22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g
12.2016 - 8tc [*] zabieg
05.2017 - 9tc [*] zabieg
02.2018 - cb
po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
V-Leiden ujemny
Kariotypy ok
Zespól antyfosfolipidowy ok -
nick nieaktualny
-
U mnie 26+6 i 900 gram przybiera tygodniowo 100 gram, bo lekarz sprawdzał, jest na ostatnim centylu, ciekawa jestem jak będzie przy porodzie, my z mężem średniaki, po 3,5 kg ważyliśmy.