X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Waga maluszka w 26 tygodniu
Odpowiedz

Waga maluszka w 26 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jest/była waga Waszego maluszka w 26 tygodniu? U mnie 26 +0 i 1080 gramów. Obawiam się czy to nie jest trochę za dużo.

• Atenka Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 26+4 i 1100g, lekarz powiedział tylko ze raczej większe prawdopodobieństwo że maluch będzie większy niż mniejszy i nie ma się czym martwić 🙂

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Jaka jest/była waga Waszego maluszka w 26 tygodniu? U mnie 26 +0 i 1080 gramów. Obawiam się czy to nie jest trochę za dużo.
    U mnie podobnie wagowo obecnie, bobas 2/3 tygodnie starszy z usg niż z daty ostatniej miesiączki! U mnie to wyglada wg lekarza ze po prostu kolejne duże dziecko, o ile nie masz cukrzycy ciężarnych to bym się nie martwiła. Może być po prostu duży maluch ( u mnie wcześniej synek urodziny w 39tc ważył 4400g i był na przód rozmiarowo / wagowo wg każdego usg!)

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 27+1 tc Malutka 1348 gram, starsza prawie o 2 tyg. Mam cukrzycę ciążową i jestem na insulinie, ale moja gin mówiła, że nie ma powodów do obaw.

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Anastiq Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 27+0, mały na wizycie ważył 1,200 kg - moja lekarz powiedziała, że to dobra waga, trzyma się w normie.

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ