X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Waga maluszka w 26 tygodniu
Odpowiedz

Waga maluszka w 26 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jest/była waga Waszego maluszka w 26 tygodniu? U mnie 26 +0 i 1080 gramów. Obawiam się czy to nie jest trochę za dużo.

• Atenka Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 26+4 i 1100g, lekarz powiedział tylko ze raczej większe prawdopodobieństwo że maluch będzie większy niż mniejszy i nie ma się czym martwić 🙂

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Jaka jest/była waga Waszego maluszka w 26 tygodniu? U mnie 26 +0 i 1080 gramów. Obawiam się czy to nie jest trochę za dużo.
    U mnie podobnie wagowo obecnie, bobas 2/3 tygodnie starszy z usg niż z daty ostatniej miesiączki! U mnie to wyglada wg lekarza ze po prostu kolejne duże dziecko, o ile nie masz cukrzycy ciężarnych to bym się nie martwiła. Może być po prostu duży maluch ( u mnie wcześniej synek urodziny w 39tc ważył 4400g i był na przód rozmiarowo / wagowo wg każdego usg!)

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 27+1 tc Malutka 1348 gram, starsza prawie o 2 tyg. Mam cukrzycę ciążową i jestem na insulinie, ale moja gin mówiła, że nie ma powodów do obaw.

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ