Witaminy na III trymestr
-
Moja gin poleciła mi Pregna Plus, ale tam jest kwas foliowy, i to 600 mcg. Kiedyś czytałam, że w III trym. nie powinno się go suplementować. I ma mało DHA - a podobno warto.
Co Wasze lekarki Wam polecają, albo co same bierzecie?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja od drugiego trymestru biorę Mama DHA Pregna Plus, a w trzecim dodatkowo Chela-Mag B6 na skurcze w łydkach. Nie słyszałam nic o tym aby nie brać teraz kwasu foliowego, za to słyszałam, że powinno się go suplementować nawet jakiś czas po porodzie.
mi_lena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Femibion 2 jakoś w 1 trymestrze zaczęłam. Wcześniej Folik, ale było mi po nim niefajnie.
No ... teraz doszedł Tardyferon i wit D3. Jak do tej pory nic innego mi gines nie sugerował -
Ja do końca drugiego trymestru brałam femibion 2 oraz pregna dha, bo w Femibionie podobno jest za mało dha..a przez cały 3 trymestr biorę Duphavit, ma najważniejsze składniki w większych dawkach, a nie nawalone wszystkiego po trochu jak w Femibionie
~zalecenia gina
Plus dwa razy dziennie magnez, ale teraz, kilka dni przed terminem gin kazał odstawićWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:25
-
nick nieaktualny
-
Axana wrote:Mnie ginekolog poradził Prenatal Duo (do 13 tygodnia brałam Uno od 13 Duo). Dla mnie super, bo nie powodują mdłości, dyskomfortu, nie są napakowane niepotrzebnymi witaminami, tylko najważniejsze D3, Żelazo, Jod, duża dawka DHA, foliany, cholina.
Mi też ginekolog je polecał i faktycznie są super do 20 tc miałam mdłości i niewiele rzeczy mogłam jeść a mimo wszystko wyniki super
-