X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wybór położnej
Odpowiedz

Wybór położnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, obecnie kończę 16 tc i zaczynam zastanawiać się nad wyborem położnej. To moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy zacząć, na czym to ma polegać, jak się zgłosić itp.

• Sonia.. Nowa

Wysłany: 10 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie w ośrodku zdrowia położne obejmują opieką ciężarne od 22 tygodnia ciąży. Wyglądało to tak, że musiałam się u nich zgłosić w tym tygodniu i te wizyty powtarzają się raz na tydzień w ośrodku lub położna może przyjechać do mnie do domu.
    W trakcie wizyt sprawdza moje ciśnienie i tętno dziecka za pomocą detektora tętna i można z nią porozmawiać o różnych ciążowych dolegliwościach, wątpliwościach itd... natomiast po porodzie jest kilka wizyty domowych kiedy przyjeżdża i sprawdza czy wszystko z maluszkiem ok, m.in sprawdza czy przybiera na wadze i jak przechodzimy połóg.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ