X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wybór położnej
Odpowiedz

Wybór położnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, obecnie kończę 16 tc i zaczynam zastanawiać się nad wyborem położnej. To moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy zacząć, na czym to ma polegać, jak się zgłosić itp.

• Sonia.. Nowa

Wysłany: 10 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie w ośrodku zdrowia położne obejmują opieką ciężarne od 22 tygodnia ciąży. Wyglądało to tak, że musiałam się u nich zgłosić w tym tygodniu i te wizyty powtarzają się raz na tydzień w ośrodku lub położna może przyjechać do mnie do domu.
    W trakcie wizyt sprawdza moje ciśnienie i tętno dziecka za pomocą detektora tętna i można z nią porozmawiać o różnych ciążowych dolegliwościach, wątpliwościach itd... natomiast po porodzie jest kilka wizyty domowych kiedy przyjeżdża i sprawdza czy wszystko z maluszkiem ok, m.in sprawdza czy przybiera na wadze i jak przechodzimy połóg.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ