Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wybór położnej
Odpowiedz

Wybór położnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2025, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, obecnie kończę 16 tc i zaczynam zastanawiać się nad wyborem położnej. To moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy zacząć, na czym to ma polegać, jak się zgłosić itp.

• Sonia.. Nowa

Wysłany: 10 lipca 2025, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie w ośrodku zdrowia położne obejmują opieką ciężarne od 22 tygodnia ciąży. Wyglądało to tak, że musiałam się u nich zgłosić w tym tygodniu i te wizyty powtarzają się raz na tydzień w ośrodku lub położna może przyjechać do mnie do domu.
    W trakcie wizyt sprawdza moje ciśnienie i tętno dziecka za pomocą detektora tętna i można z nią porozmawiać o różnych ciążowych dolegliwościach, wątpliwościach itd... natomiast po porodzie jest kilka wizyty domowych kiedy przyjeżdża i sprawdza czy wszystko z maluszkiem ok, m.in sprawdza czy przybiera na wadze i jak przechodzimy połóg.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ