X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Aglutynacja pomocy
Odpowiedz

Aglutynacja pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mój partner ma II/III stopień aglutynacji, ale ma również 45% plemników z ruchem postępowym i 52% z ruchem ogólnie. Żywych plemników ma ponad 80%. Ma tez bardzo dużo plemników ogółem, bo ponad 80mln/ml gdzie norma jest powyżej 15,5 co daje ponad 180 mln w ejakulacie. . Czy ktoś się orientuje, czy jeśli ruch postępowy jest 45% to on obejmuje te niezlepione plemniki które poruszają się do przodu i mogą zapłodnić ? Czy jeśli tych postępowych jest prawie 80 mln w ejakulacie, to jest się czym martwić z ta aglutynacja ? (Kiedyś miał 1 stopień, we wrześniu całkowity brak aglutynacji a teraz 2-3 stopień wiec to jest dosyć zmienne). Morfologia z 0% skoczyła na 12 :)

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co stosował na poprawę morfologii?

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Cześć, mój partner ma II/III stopień aglutynacji, ale ma również 45% plemników z ruchem postępowym i 52% z ruchem ogólnie. Żywych plemników ma ponad 80%. Ma tez bardzo dużo plemników ogółem, bo ponad 80mln/ml gdzie norma jest powyżej 15,5 co daje ponad 180 mln w ejakulacie. . Czy ktoś się orientuje, czy jeśli ruch postępowy jest 45% to on obejmuje te niezlepione plemniki które poruszają się do przodu i mogą zapłodnić ? Czy jeśli tych postępowych jest prawie 80 mln w ejakulacie, to jest się czym martwić z ta aglutynacja ? (Kiedyś miał 1 stopień, we wrześniu całkowity brak aglutynacji a teraz 2-3 stopień wiec to jest dosyć zmienne). Morfologia z 0% skoczyła na 12 :)
    Łooo na 12 % ? Jakas suplementacja ? Jak robione badania i gdzie.
    Średnio znam się na ruchu, u nas tez problem z aglutynacją. Gdzieś czytalam, ze przy dużych ilościach plemnikow mogą być z tym problemy i zalecają do picia acc i dużo wody. My mamy mało, a problem pomimo leków nie rozwiązał się.

• Miasa Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno Vit C lub flegamina moga pomoc. My stosujemy NAC bo tez ma podobno na uplynnienie i aglutynacjie.

Moze warto sie zastanowic jakie suplementy ostatnio zostaly dodane?

Co wplynelo na taka poprawe morfo?

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już pisze :)
    ogólnie na poprzednim badaniu we wrześniu 2020 wyszła nam morfologia 0 ale tez było 1,5 mln/ml białych ciałek krwi (leukocytów). Androlog powiedziala ze musiała być widocznie jakaś infekcja (jeszcze wcześniejsze badania w listopadzie 2019 nie było leukocytów, morfo 4%, aglutynacja 2 st). Przepisała urosept (ziolowy bez recepty) przez 3 tygodnie a dodatkowo suple :
    Wit c 1000, Wit A+E.
    Od siebie dołożyliśmy : koenzym q10 1x100 mg, kwas foliowy, Wit D bo i tak miał za mało, i goldvit men (kompleks Wit plus jeszcze jakieś inne typu cynk selen itd). I to mniej lub bardziej (ale raczej bardziej) regularnie przez 4 msc - może gdyby nie okres świąteczny to byśmy wcześniej robili badania. Tez jestem w szoku bo bałam się tej morfologi. Ogólnie wszystkie parametry już wcześniej były w normie (oprócz morfo 0% która wszystko przekreśliła..) ale teraz oprócz tej morfo to podniosło się jeszcze wszystko o kolejne 2-4% :) Tylko znów aglutynacja, której we wrześniu 2020 nie było w ogóle. Tylko sie zastanawiam jeśli 45% plemników ze 180 mln ma ruch postępowy i jeszcze ta super morfologia - czy jest się czym martwić ?

• Miasa Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszla aglutenacja II stopnia i silna agregacja i zaden z lekarzy nie zwrocil na to uwagi(!!!). Leukocyty wyszly 1.2M i maz dostal Urosept w dawce 1X5 na dzien przez 3 miesiace. Moge zapytac jaka dawke wy mieliscie?

Z tego co czytalam tutaj na forum to na agutenacje jak i na lepkosc dziewczyny podawaly meza Vit C, leki odkrztusne np ACC, flegamine, syropy i duzo wody. Moj maz bierze NAC ktory ma takie same wlasciwosci wiec juz nic nie dodawalam. Niestety jeszcze mamy ok 2 miesiace do powtorki badan wiec nie wiem czy dziala.

Bardzo malo informacji jest dostepnych na temat aglutenacji i agregacji niestety.

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam dokładnie ale tego uroseptu tez było kilka tabletek dziennie przy czym najpierw przez 2 tygodnie było chyba 3x2 tabletki a później jeszcze przez tydzień 1x2 tabletki na noc. Na pewno to były 3 tygodnie kuracji i zeszło więcej niż opakowanie 60 szt.
    Pocieszam się ze jeśli wcześniej bały aglutynacja 1 stopnia, później nie było aglutynacji a teraz jest 2-3 st to znaczy ze to się zmienia i może niedługo zmieni się znów na brak aglutynacji :D na pewno od dziś woda i syropki będą w zastosowaniu :)

• Miasa Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez czytalam ze jesli nie jest to problem genetyczny, a w waszym przypadku nie jest, to aglutynacja szybko sie zmienia. Co prawda niektore dziewczyny polecaly Mucosolvan ale pozostale byly sceptyczne i czytalam ze tabletki moga sie lepiej sprawdzic.

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu deflegmin z ta sama substancja czynna wiec zadziałamy i zobaczymy co z tego będzie :) Wit c1000 bierze już długo a mimo to się pojawiła aglutynacja... skupimy się na nawodnieniu i rozrzedzeniu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ